ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκπνέει η προθεσμία για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων

09:00 - 26 Φεβ 2021 | Οικονομία
Εκπνέει η προθεσμία για τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων
Λήγει σήμερα (26/2) η δίμηνη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021, με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα δοθεί νέα παράταση.

Η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας αφορά συνολικά 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, οι οποίοι μπορούν να πληρώσουν με τον κωδικό που έχουν μέσω mobile banking ή web banking, ενώ μπορούν επίσης να πληρώσουν σε υποκαταστήματα τραπεζών και τα ΕΛΤΑ.

Πέρα από τα τέλη κυκλοφορίας, λήγει η προθεσμία και για την κατάθεση των πινακίδων, η οποία γίνεται ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα mycar.

Όσον αφορά την ηλεκτρονική κατάθεση πινακίδων, αυτή γίνεται στην ψηφιακή πλατφόρμα www.myCAR.gr της ΑΑΔΕ. Μέσω της συγκεκριμένης πλατφόρμας, οι ιδιοκτήτες δηλώνουν τα στοιχεία διεύθυνσής τους, το σημείο ακινητοποίησης του οχήματος και θα πρέπει να κρατάνε στο σπίτι τους τόσο την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος όσο και τις πινακίδες.

Σε περίπτωση μετακίνησης του οχήματος, τα πρόστιμα είναι «τσουχτερά» και φτάνουν από 10 χιλιάδες έως 30 χιλιάδες ευρώ, ενώ επίκειται και αφαίρεση του διπλώματος για 3 χρόνια.

Τέλος, σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής, μη καταβολής ή μειωμένης καταβολής στα τέλη κυκλοφορίας, το πρόστιμο ισούται με το ποσό των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Δηλαδή τα τέλη κυκλοφορίας διπλασιάζονται εάν δεν καταβληθούν στο ακέραιο έως σήμερα 26 Φεβρουαρίου (τελευταία εργάσιμη ημέρα του Φεβρουαρίου). Εάν το ποσό των τελών κυκλοφορίας είναι κάτω από 30 ευρώ, τότε το πρόστιμο ισούται με 30 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.