ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

4+1 πρακτικές για τη βελτίωση των οικονομικών σας

20:20 - 28 Φεβ 2021 | Οικονομία
4+1 πρακτικές για τη βελτίωση των οικονομικών σας
Οι οικονομικοί μας στόχοι σημαίνουν κάτι περισσότερο από την ελευθερία, σημαίνουν ασφάλεια. Και η επίτευξη αυτών των στόχων μπορεί να μας δώσει την ηρεμία που ψάχνουμε σε δύσκολους καιρούς.

Σε μια αποκαλυπτική έρευνα που διενήργησε η OnePoll για λογαριασμό της WSFS Bank, το 40% των Αμερικανών κάτω των 40 ετών δεν είναι αισιόδοξοι ότι θα πετύχουν τους οικονομικούς τους στόχους με το 43% αυτών, να προσθέτει ότι συχνά έχουν πρόβλημα να πληρώσουν τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης, ενώ το 19% ισχυρίστηκε ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει συνεχώς.

Έτσι λοιπόν, ο σύμβουλος επιχειρήσεων Derek Moneyberg, δίνει κάποιες συμβουλές για να γίνει δυνατή η επίτευξη των οικονομικών στόχων.

  1. Ψυχική σαφήνεια

"Όταν χτίζετε το οικονομικό σας μέλλον, πρέπει να επανεκτιμήσετε τη νοοτροπία σας", εξήγησε ο Ντέρεκ, "και τις σκέψεις σας για χρήματα, επιτυχία, πλούτο και σκληρή δουλειά."

Ο Moneyberg πιστεύει πως χωρίς να το καταλαβαίνουμε βομβαρδιζόμαστε καθημερινά με προκαταλήψεις που προωθούν μια τοξική νοοτροπία που μας κλειδώνει σε μια μέτρια ύπαρξη. Η εξάλειψη αυτών των λανθασμένων αντιλήψεων μας ωθεί προς τα εμπρός με μια στάση που βασίζεται στην αφθονία και όχι στη σπανιότητα.

  1. Ψυχική αντοχή

«Οι επιτυχημένοι άνθρωποι έχουν μια επιμονή με την οποία οι περισσότεροι από εμάς δεν γεννιούνται», είπε ο Ντέρεκ. «Για να θέσετε και να επιτύχετε οικονομικούς στόχους, πρέπει να προσαρμοστείτε στις διαδικασίες και τα πρότυπα σκέψης που θα σας ωθήσουν σε αυτούς, και αυτό είναι πολύ πιο εύκολο να το πείτε παρά να το κάνετε».

Ο Moneyberg υποστηρίζει ότι η ψυχική δύναμη είναι ένας σημαντικός καταλύτης για την απομάκρυνση του εφησυχασμού στα οικονομικά θέματα.

  1. Επικοινωνία και διαπραγμάτευση

"Για τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν στόχο προαγωγή και αύξηση της αμοιβής τους, χωρίς τις σωστές τεχνικές διαπραγμάτευσης, ίσως κάτι τέτοιο να είναι αδύνατο", είπε ο Ντέρεκ. "Αυτό που εννοώ είναι ότι πρέπει να επικοινωνήσουμε για να κερδίσουμε, πρέπει να μάθουμε πώς να είμαστε πειστικοί και μετά να παίρνουμε αυτό που θέλουμε."

  1. Μην διστάσετε να πουλήσετε

"Εάν θέλετε να είστε πλούσιοι, εάν θέλετε να αποκομίσετε τα οφέλη της οικονομικής επιτυχίας, πρέπει να έχετε τα κότσια να πουλήσετε", δήλωσε ο Ντέρεκ. "Δημιουργήστε μια μάρκα που αγαπούν οι πελάτες, προωθήστε τον εαυτό σας και αποδείξτε ότι είστε ηγέτης που μπορούν να εμπιστεύονται οι άλλοι. Ένας ηγέτης που θέλουν να ακολουθήσουν οι άλλοι."

Ο Moneyberg γνωρίζει ότι αν προσφέρετε κάτι πολύτιμο και βγάλετε τον εαυτό σας εκεί έξω, θα επιτύχετε τους στόχους σας.

  1. Δημιουργικότητα

Ένα κοινό χαρακτηριστικό μεταξύ των πιο πλούσιων ατόμων του κόσμου και των εταιρειών που είναι στη λίστα «Fortune 500» είναι η ικανότητα να είναι συνεχώς δημιουργικοί σε μια ακανόνιστη αγορά.

"Όχι μόνο πρέπει να είσαι ικανός να ξεχωρίζεις", είπε ο Ντέρεκ, "αλλά πρέπει επίσης να είσαι ικανός να σκεφτείς έξω από το κουτί."

Τελευταία τροποποίηση στις 19:59 - 28 Φεβ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.