ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο DBRS

09:08 - 19 Μαρ 2021 | Οικονομία
Σήμερα η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο DBRS
Σήμερα (19/3) το βράδυ αναμένεται η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον καναδικό οίκο DBRS, χωρίς να υπάρχουν σημαντικές προοπτικές αναβάθμισης από το BB low με σταθερές προοπτικές, με το οποίο αξιολογείται επί του παρόντος το αξιόχρεο της χώρας.

Σε πρόσφατη ανάλυσή του ο καναδικός οίκος προχώρησε σε αναθεώρηση των μακροοικονομικών σεναρίων του για επιλεγμένες οικονομίες τόσο για το 2021 όσο και για το 2022.

Όπως τόνισε, η αισιοδοξία στις προβλέψεις και στις παγκόσμιες αγορές μετοχών «φαίνεται να εξαρτάται από τη συνέχιση της διάθεσης και της αποτελεσματικότητας των εμβολίων».

«Η συνεχής πρόοδος στη διάθεση εμβολίων θα υποστηρίξει την ανάπτυξη, επιτρέποντας τη σταδιακή εξομάλυνση των ταξιδιών, του τουρισμού και της ψυχαγωγίας», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως «η αύξηση της απασχόλησης είναι πιθανό να συνεχιστεί στην Αμερική, ενώ η Ευρώπη και η Ασία φαίνεται να αποφεύγουν μια σημαντική αύξηση της ανεργίας λόγω της επέκτασης των κρατικών προγραμμάτων στήριξης».

Αναφορικά με την ελληνική οικονομία, η DBRS αναθεώρησε ελαφρά το ήπιο σενάριό της, για να αποτυπώσει τις βελτιωμένες προοπτικές προς τα τέλη του 2021 και το 2022. Ειδικότερα, περιμένει ανάπτυξη 4% για το 2021 και 5% για το 2022 στην Ελλάδα, με την ανεργία στο 18% και 17% αντίστοιχα.

Υπό το δυσμενές σενάριο, η ελληνική οικονομία αναμένεται να εμφανίσει ανάπτυξη 1,5% φέτος και 4% το 2022, με την ανεργία στο 19% και το 18% αντίστοιχα.

Αναλυτικά οι αξιολογήσεις που ακολουθούν τους επόμενους μήνες:

Στις 23 Απριλίου 2021 θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία η Standard and Poor’s (ΒΒ- σταθερές προοπτικές)
Στις 21 Μαΐου 2021 θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία η Moody’s (Ba3 σταθερές προοπτικές)
Στις 16 Ιουλίου 2021 θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία η Fitch (ΒΒ σταθερές προοπτικές)

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.