ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DBRS: Στο BB low με σταθερές προοπτικές η ελληνική οικονομία

00:11 - 20 Μαρ 2021 | Οικονομία
DBRS: Στο BB low με σταθερές προοπτικές η ελληνική οικονομία
Στο BB low με σταθερές προοπτικές διατήρησε την ελληνική οικονομία ο καναδικός οίκος DBRS, το βράδυ της Παρασκευής (19/3).

Ο καναδικός οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar προχώρησε σε επιβεβαίωση της βαθμίδας BB(low) όσον αφορά την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, διατηρώντας παράλληλα σταθερές τις προοπτικές (trend).

Οπως αναφέρει, η επιβεβαίωση της σταθερής τάσης επιβεβαιώνει την θέση του οίκου ότι η Ελλάδα εισήλθε στην πανδημική κρίση μετά από χρόνια δημοσιονομικής υπεραπόδοσης που, μαζί με τα σημαντικά ταμειακά αποθέματα, παρέχουν στη χώρα ευελιξία να διαχειριστεί τις επιπτώσεις της κρίσης. 

Πιθανή αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου θα βασιστεί σε πιθανή αποδοτική διαχείριση της πανδημικής χρήσης, με επιστροφή της οικονομίας σε διατηρήσιμη ανάπτυξη. Καταλύτης αναβάθμισης είναι επίσης η ομαλή συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς στο πλαίσιο της μεταπρογραμματικής εποπτείας και η συνέχεια των δημοσιονομικών προσπαθειών και των δομικών μεταρρυθμίσεων.

Σε αντιδιαστολή, καταλύτες ενδεχόμενης υποβάθμισης αποτελεί η επίμονα αρνητική απόδοση της οικονομίας, ενδεχόμενο πάγωμα δομικών μεταρρυθμίσεων αλλά και ενδεχόμενοι κλυδωνισμοί στη σταθερότητα του τραπεζικού τομέα.

Αναλυτικά οι αξιολογήσεις που ακολουθούν τους επόμενους μήνες:

Στις 23 Απριλίου 2021 θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία η Standard and Poor’s (ΒΒ- σταθερές προοπτικές)
Στις 21 Μαΐου 2021 θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία η Moody’s (Ba3 σταθερές προοπτικές)
Στις 16 Ιουλίου 2021 θα αξιολογήσει την ελληνική οικονομία η Fitch (ΒΒ σταθερές προοπτικές)

Τελευταία τροποποίηση στις 00:37 - 20 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.