ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρήσιμες ημερομηνίες για τα επιδόματα και τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων

14:50 - 04 Απρ 2021 | Οικονομία
Χρήσιμες ημερομηνίες για τα επιδόματα και τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων
Υποχρεώσεις και προθεσμίες που τίθενται για την εκπλήρωσή τους, καθώς επίσης και ημερομηνίες για τις δηλώσεις και τις αιτήσεις που αφορούν στα επιδόματα τέκνου, στα voucher για τάμπλετ, στα αδήλωτα τετραγωνικά κ.α., βρέθηκαν στο επίκεντρο ρεπορτάζ του OPEN, προκειμένου να μην χαθούν τα ορόσημα από τους πολίτες και δεν λάβουν χρήματα που δικαιούνται.

Οι ημερομηνίες «ορόσημα» είναι οι ακόλουθες:

  • Αύριο, Δευτέρα 5 Απριλίου εκπνέει η προθεσμία, μετά και από την τελευταία παράταση που έχει δοθεί, για την υποβολή αιτήσεων από επιχειρήσεις για τη δημιουργία e-shop, με χρηματοδότηση έως 5.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ.

  • Αύριο Δευτέρα 5 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το voucher των 200 ευρώ στους μαθητές, με σκοπό την προμήθεια τάμπλετ ή υπολογιστή.

  • Έως τις 15 Απριλίου θα πραγματοποιούνται οι αιτήσεις από τους επιστήμονες για το επίδομα των 400 ευρώ στα διευρυμένα πλέον κριτήρια, καθώς επίσης και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και επισιτισμό που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης.

  • Παρατείνεται έως τις 17 Μαΐου η προθεσμία υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών (ΜΥΦ)

  • Παρατείνεται έως τις 30 Ιουνίου η απόσυρση των ταμειακών μηχανών

  • Έως τις 30 Ιουνίου θα έχει πραγματοποιηθεί από τους από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμους, Περιφέρειες), η εκκαθάριση για τα αδήλωτα -δηλωμένα πλέον- τετραγωνικά σε δημοτικούς χώρους, η οποία θα επιφέρει και αλλαγέςστα δημοτικά τέλη, οπότε αναμένονται και τα νέα εκκαθαριστικά.

  • Στις 12 Απριλίου οι εκμισθωτές ακινήτων πρέπει να ελέγξουν τις προ-συμπληρωμένες δηλώσεις των μισθωτηρίων που έχουν λήξει μέχρι 12 Ιουνίου 2020, τις αρχικές ή τροποποιητικές δηλώσεις του Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2020

  • Έως τις 19 Απριλίου οι διορθωτικές δηλώσεις Μαρτίου - Δεκεμβρίου, ενώ

  • Στις 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί διπλή πληρωμή των ενοικίων και για Φεβρουάριο και για Μάρτιο

Επίσης, αύριο Δευτέρα 5 Απριλίου, θα είναι κλειστά το Χρηματιστήριο Αθηνών, οι διεθνείς αγορές, και οι τράπεζες, λόγω της αργίας για το Πάσχα των Καθολικών.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το London Stock Exchange θα παραμείνει κλειστό, μαζί με άλλα μεγάλα χρηματιστήρια όπως της Φρανκφούρτης (DAX) και του Παρισιού (CAC).

Τελευταία τροποποίηση στις 14:52 - 04 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.