ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Βροχή» αιτήσεων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7

12:52 - 07 Απρ 2021 | Οικονομία
«Βροχή» αιτήσεων στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7
Υψηλές προσδοκίες καταγράφονται στην Επιστρεπτέα 7 με τις αιτήσεις ήδη να έχουν φτάσει τις 81.866. Κλάδοι όπως το εμπόριο, η εστίαση, ο πολιτισμός και ο τουρισμός προσδοκούν στήριξη από το 1 δισεκ. που θα μοιράσει ο νέος κύκλος.
Υπενθυμίζεται ότι στην Επιστρεπτέας 7 θα υπάρχουν αυξημένα κατώτατα όρια για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, συμπεριλαμβανομένου του λιανεμπορίου και συγκεκριμένα 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για άνω των 20 εργαζομένων.

Στόχος για τον 7ο κύκλο είναι να καλυφθούν και όσοι δεν κατάφεραν να μπουν στην Επιστρεπτέα 6, δηλαδή να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις πληττόμενων κλάδων, ακόμα και αν είχαν αύξηση τζίρου το 2020.

Προσεχώς αναμένεται και η έκδοση υπουργικής απόφασης, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα ευνοηθούν ιδιαίτερα οι επιχειρήσεις στο λιανεμπόριο, στην εστίαση και στον τουρισμό. Στόχος είναι να ενισχυθούν πάνω από 300.000 επιχειρήσεις με το 1 δισ. ευρώ που προβλέπεται να διαθέσει το εν λόγω πρόγραμμα.

Επίσης, θα συμπεριληφθούν οι νέες επιχειρήσεις, που έκαναν έναρξη δραστηριότητας μέσα στο 2020 χωρίς το κριτήριο της μείωσης του τζίρου, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουν ενισχυθεί από τον 5ο και το 6ο κύκλο επιστρεπτέας προκαταβολής.

Σύμφωνα με όσα προανήγγειλε μάλιστα πριν λίγες μέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στον ΑΝΤ1, οι καταβολές των κρατικών δανείων μέσω του 7ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής θα ξεκινήσουν στα τέλη Απριλίου.

 Γιώργος Αλεξάκης
 
 
 
 
 
 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.