ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι ισχύει για τέλη κυκλοφορίας, φορολογικές δηλώσεις και τεκμήρια διαβίωσης

07:56 - 19 Απρ 2021 | Οικονομία
Τι ισχύει για τέλη κυκλοφορίας, φορολογικές δηλώσεις και τεκμήρια διαβίωσης
Τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή, φέρνει αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας, δίνοντας την ευκαιρία σε δεκάδες χιλιάδες οδηγούς που είχαν θέσει το όχημά τους σε καθεστώς ακινησίας να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας, πληρώνοντας αναλογικά τα τέλη κυκλοφορίας μόνο για τους μήνες που θα κυκλοφορήσει το όχημα.

Συγκεκριμένα, για άρση ακινησίας ενός ΙΧ θα πληρωθούν αναλογικά τέλη, ενώ η άρση μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, μέσω της εφαρμογής Μycar (aade.gr). Σημειώνεται ότι η άρση ακινησίας μπορεί να γίνει μόνο μία φορά εντός του 2021.

Το ύψος των τελών που θα κληθούν να πληρώσουν αυτοί οι οδηγοί είναι ανάλογο με τους μήνες άρσης ακινησίας, χωρίς πέναλτι, και η πληρωμή των τελών πρέπει να γίνει πριν την άρση της ακινησίας. Προϋπόθεση είναι και η ασφάλιση του οχήματος.

Πότε ξεκινούν οι φορολογικές δηλώσεις – Ποιοι γλιτώνουν τα τεκμήρια διαβίωσης

Την ίδια ώρα, οι φορολογικές δηλώσεις θα ξεκινήσουν μετά το Πάσχα, και οι φορολογούμενοι θα μπορούν να τις υποβάλουν μέχρι τέλος Ιουλίου. Η πλατφόρμα θα δέχεται δηλώσεις και τον Αύγουστο. Όσοι πληρώσουν εφάπαξ, θα έχουν έκπτωση 3%, ενώ σε αντίθετη περίπτωση ο φόρος εισοδήματος θα πληρωθεί σε 8 δόσεις.

Οι πληττόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι που είτε ανεστάλη η σύμβασή τους, είτε εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισέπραξαν «κουρεμένα ενοίκια» απαλλάσσονται φέτος από το άγχος των τεκμηρίων κατά τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:04 - 19 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.