ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fitch: Δύσκολη αλλά εφικτή η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα

20:09 - 13 Μαϊ 2021 | Οικονομία
Fitch: Δύσκολη αλλά εφικτή η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα
"Δύσκολη αλλά όχι αδύνατη" χαρακτήρισε ο Michele Napolitano της Fitch την επιστροφή της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα σε διάστημα 1-2 ετών.

Ο ανώτερος διευθυντής και επικεφαλής για τις αξιολογήσεις χωρών της Δυτικής Ευρώπης της Fitch μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών δήλωσε χαρακτηριστικά: "Είναι δύσκολο αλλά δεν είναι αδύνατο να επιστρέψει η Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Να σας θυμίσω ότι πριν την πανδημία όταν αναβαθμίσαμε την Ελλάδα σε "ΒΒ" είχαμε το Outlook θετικό. Με την εμφάνιση της πανδημίας αλλάξαμε το outlook σε σταθερό αλλά η συνέχιση της θετικής δυναμικής που είδαμε πριν την πανδημία είναι σημαντική για μελλοντική αξιολόγηση".

Αναφέρθηκε ωστόσο σε παράγοντες οι οποίοι μπορούν να επιταχύνουν την επιστροφή της χώρας στην επενδυτική βαθμίδα. Οπως είπε ο πρώτος είναι ο πολιτικός παράγοντας, δηλαδή η σταθερή πολιτική κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει στη γρήγορη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Επίσης, συμπλήρωσε πως η βελτίωση στη διακυβέρνηση είναι εξαιρετικά σημαντική για την αξιολόγηση των κρατικών οικονομιών. "Πιστεύουμε ότι όταν επιστρέψουμε στην οικονομική κανονικότητα η βελτίωση του θεσμικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα θα οδηγήσει στην υποστήριξη της οικονομίας και θα αυξήσει την ανάπτυξη" ανέφερε, ενώ πρόσθεσε πως το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων είναι επίσης σημαντικό.

"Αν λοιπόν βελτιωθούν οι παραπάνω παράγοντες θα μπορούσαμε να δούμε την Ελλάδα να επιστρέφει στην επενδυτική βαθμίδα σε ένα διάστημα ενός-δύο ετών. Οπότε είναι δύσκολο αλλά όχι αδύνατο" κατέληξε.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:22 - 13 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.