ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σχέδιο Ανάκαμψης: Εκδήλωση στην Αρχαία Αγορά με Φον ντερ Λάιεν

19:14 - 16 Ιουν 2021 | Οικονομία
Σχέδιο Ανάκαμψης: Εκδήλωση στην Αρχαία Αγορά με Φον ντερ Λάιεν
Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών, ανακοινώνεται ότι ο Αρχαιολογικός Χώρος και το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς της Αθήνας θα παραμείνουν κλειστά για τους επισκέπτες αύριο, Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021, από 8:00 έως 13:30, λόγω της πραγματοποίησης εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την παρουσίαση του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης.

Η Ελλάδα θα υποδεχθεί την Πέμπτη (17/6) την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία θα ανακοινώσει και επίσημα την έγκριση του ελληνικού σχεδίου ανάκαμψης.

Υπενθυμίζουμε πως από τα περίπου 32 δισεκ. ευρώ που δικαιούται η Ελλάδα από το Ταμείο Ανάκαμψης, η κυβέρνηση αναμένει φέτος να λάβει περισσότερα από 7,5 δισ.

Αναλυτικά με βάση το οικονομικό επιτελείο η προκαταβολή έτος από το Ταμείο είναι της τάξης του 13% και θα αποτελείται από 2,3 δις ευρώ επιδοτήσεις και 1,6 δις δάνεια, σύνολο 3,9 δις ευρώ, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα περίπου 1,7 δις επιδοτήσεων και 1,8 δις δανείων. Συνολικά δηλαδή το 2021 θα εισρεύσουν στην χώρα πόροι μόνο από το Ταμείο που ξεπερνούν τα 7,5 δις ευρώ.

Η Πρόεδρος της Κομισιόν ξεκίνησε την περιοδεία της από την Πορτογαλία, ανακοινώνοντας από εκεί την έγκριση του σχεδίου ανάκαμψης της χώρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.