ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eurogroup: «Σήμα» Ντόναχιου για αποδέσμευση €748 εκατ. προς την Ελλάδα

16:52 - 17 Ιουν 2021 | Οικονομία
Τη βεβαιότητα ότι το Eurogroup, που συνεδριάζει σήμερα (17/6) στο Λουξεμβούργο, θα εγκρίνει την αποδέσμευση ποσού ύψους 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα, από την εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωομάδας, Πασκάλ Ντόναχιου.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, ο Πασκάλ Ντόναχιου χαρακτήρισε «άριστη» την οικονομική πορεία της Ελλάδας, και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, «παρά τις δύσκολες συνθήκες».

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν την οικονομική πορεία της χώρας και τη «θετική» 10η έκθεση αξιολόγησης των ευρωπαϊκών θεσμών.

Όπως είπε ο Π. Ντόναχιου, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «τα καλά νέα» θα έρθουν για την Ελλάδα, ως ένδειξη «αναγνώρισης» και «εμπιστοσύνης» στις συνεχείς προόδους και προσπάθειες που κάνει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες.

O πρόεδρος του Eurogroup επισήμανε, μάλιστα, ότι σήμερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επισκέφθηκε την Ελλάδα, με αφορμή την έγκριση από την Κομισιόν του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας- κάτι το οποίο, όπως είπε, είναι «ακόμη ένα σημαντικό βήμα στη θετική πρόοδο που έχει επιτευχθεί».

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.