ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Scope Ratings: Στο 6,5% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021

20:30 - 22 Ιουλ 2021 | Οικονομία
Scope Ratings: Στο 6,5% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021
Στο 6,5% και στο 3,6% διατηρεί τις εκτιμήσεις της για την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής οικονομίας το 2021 και το 2022 αντίστοιχα η Scope, χωρίς να αποκλείει παράλληλα μια περαιτέρω διεύρυνση της νομισματικής στήριξης της ΕΚΤ μετά το τέλος του PEPP.

Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από τις 36 χώρες που αξιολογεί ο γερμανικός οίκος για την οποία διατηρεί θετικές προοπτικές.

Όπως επισημαίνειη εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό και το υψηλό ποσοστό των αυτοαπασχολούμενων... σόκαρε τη χώρα, ωστόσο, η κυβέρνηση και οι τράπεζες συνεχίζουν, να επωφελούνται από την στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, συμπεριλαμβανομένης της αποδοχής από την ΕΚΤ του ελληνικού δημόσιου χρέους τόσο ως εγγύηση και ως επιλέξιμο για αγορές υπό το PEPP, χωρίς να αποκλείεται περαιτέρω επέκταση των διευκολύνσεων.

 
Εικόνα

Παράλληλα, οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να ενισχύσουν την ανάκαμψη. Ωστόσο το έλλειμμα θα παραμείνει σημαντικό της τάξεως του 8,9% του ΑΠΕ, με το δημοσιονομικό κίνδυνο συνδεδεμένο με ένα νέο κύμα NPLs. Τέλος, η Ελλάδα επωφελείται από τη βελτίωση της πρόσβασης στις αγορές, με το spread στο 10ετές να κινείται κάτω από τις 100 μ.β το χαμηλότερο από την αρχή της κρίσης του δημόσιου χρέους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.