ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Capital Economics: Στο 6,3% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021

16:40 - 17 Αυγ 2021 | Οικονομία
Capital Economics: Στο 6,3% η ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2021
Ανάπτυξη 6,3% (από 8% προηγουμένως) εκτιμάται για την ελληνική οικονομία το 2021 από την Capital Economics. Ωστόσο, επισημαίνεται πως η ανάκαμψη μετά την πανδημία φαίνεται να κορυφώνεται τόσο στην ευρωζώνη όσο και παγκοσμίως.

Η αρχική μετά-πανδημική ανάκαμψη, όπως προβλέπει, πλησιάζει στο ζενίθ, όμως, η ισχυρή στήριξη από τις πολιτικές και τα περιορισμένα χρέη του ιδιωτικού τομέα πρόκειται να επιτρέψουν στις περισσότερες οικονομίες να αναπτυχθούν με έναν υγιή ρυθμό κατά τα επόμενα δύο χρόνια. 

Οι δύο χώρες, οι οποίες ανέκαμψαν γρηγορότερα είναι οι ΗΠΑ και η Κίνα, και ως εκ τούτου, είναι και οι πρώτες που καταγράφουν επιβράδυνση της ανάκαμψής τους, ενώ κομβικό ρόλο στην έξοδο από την πανδημική κρίση παίζει η επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος.

Βέβαια, καθώς οι ελλείψεις προϊόντων θα μετριάζονται, η οικονομική δραστηριότητα θα γίνεται πιο ομαλή ενώ οι τιμές των εμπορευμάτων θα πέφτουν, οι περισσότερες οικονομίες πρόκειται να δουν τον πληθωρισμό να υποχωρεί προς τους στόχους των κεντρικών τραπεζών, με τη νομισματική πολιτική να αλλάζει τελικά πιο αργά από ό,τι εκτιμούσαν οι αγορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:03 - 17 Αυγ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.