ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται πενταψήφιος αριθμός για τη διευκόλυνση των πυρόπληκτων

08:28 - 24 Αυγ 2021 | Οικονομία
Έρχεται πενταψήφιος αριθμός για τη διευκόλυνση των πυρόπληκτων
Το μεσημέρι της Τρίτης (24/8) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η δεύτερη πληρωμή των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους, όπως γνωστοποίησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα σε θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι δρομολογείται ένας πενταψήφιος αριθμός που θα συνδέει άμεσα τους πυρόπληκτους με τους αρμόδιους φορείς.

Μιλώντας στο OPEN, ο υφυπουργός ανέφερε πως: «Σήμερα προς το μεσημέρι θα είναι η δεύτερη πληρωμή των προκαταβολών για τους πυρόπληκτους. Συνολικά έως τώρα οι αιτήσεις δικαιούχων είναι πάνω από 2.000 και η καταβολή θα ξεπεράσει τα 10 εκατ. ευρώ» είπε ο κ. Τριαντόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι «είναι αυξητικός ο αριθμός των αιτήσεων από τους πυρόπληκτους».

Παράλληλα έκανε γνωστό ότι σύντομα θα λειτουργήσει πενταψήφιος αριθμός (πιθανότατα το 13035) προς διευκόλυνση των πυρόπληκτων.

«Για να διευκολύνουμε τη διαδικασία είμαστε σε συνεχή επαφή μαζί τους. Μάλιστα έχουμε χορηγήσει 30 τάμπλετς στις επιτροπές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκεί μπορούν τα στελέχη να βοηθούν τους πυρόπληκτους να κάνουν την αίτησή τους. Παράλληλα δρομολογούμε έναν πενταψήφιο αριθμό, που θα είναι έτοιμος σε λίγες ημέρες, και το προσωπικό θα δίνει χρήσιμες πληροφορίες στους πυρόπληκτους. Πιθανότατα θα είναι το 13035».

Ακόμη, ο υφυπουργός σημείωσε πως καθημερινά γίνεται μαραθώνιος συσκέψεων για την επόμενη ημέρα αποκατάστασης των ζημιών. «Έχουν δρομολογηθεί ήδη μελέτες και άμεσα θα ξεκινήσουν αντιπλημμυρικά έργα».

Όσον αφορά τις αυτοψίες «έχουν ελεγχθεί πάνω από 2400 κτίσματα σε όλες τις καμένες περιοχές και συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς».

Ερωτώμενος για τις μικρές αγροτικές καλλιέργειες που είχαν κάτοικοι για προσωπική χρήση και δεν αποζημιώνονται επειδή δεν ήταν δηλωμένοι αγρότες στον ΕΛΓΑ, ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει αυτό το πρόβλημα, ωστόσο εξήγησε πως« το έχουμε εντοπίσει. Αυτά ξεφεύγουν του θεσμικού πλαισίου. Επειδή είναι ζήτημα είμαστε σε επικοινωνία με τις επιτροπές που κάνουν καταγραφές, τους έχουμε ζητήσει να καταγράψουν τις ζημιές και σε δεύτερο χρόνο να δούμε τι θα μπορούσε να γίνει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.