ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταϊκούρας: Οι ανατιμήσεις θα υποχωρήσουν το 2022

12:56 - 06 Σεπ 2021 | Οικονομία
Σταϊκούρας: Οι ανατιμήσεις θα υποχωρήσουν το 2022
Οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες δεν είναι ελληνικό αλλά παγκόσμιο φαινόμενο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας τη Δευτέρα (6/9) στον ρ/σ Παραπολιτικά 90,1.

Όπως εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών, οι ανατιμήσεις είναι συγκυριακές και θα υποχωρήσουν το 2022. Τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει διάγνωση του προβλήματος, ώστε να ακολουθήσουν οι σωστές πολιτικές.

Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει βελτιώσει τα πραγματικά εισοδήματα των πολιτών με μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, ενώ προανήγγειλε ανακοινώσεις στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, χωρίς να πει κάτι περισσότερο.

Ερωτηθείς για ενδεχόμενη περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, είπε πως αυτό θα εξαρτηθεί από τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε, παράλληλα, ότι δεν θα υπάρξουν συνθήκες γενικευμένου lockdown στη χώρα, ενώ είπε πως η κυβέρνηση συνεχίζει τα μέτρα στήριξης κλάδων και επιχειρήσεων που συνεχίζουν να πλήττονται από την πανδημία.

Αναφερόμενος στον χρηματοπιστωτικό τομέα, είπε πως θα πρέπει να βοηθήσει την ταχεία και διατηρήσιμη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ενώ αναγνώρισε ότι οι τράπεζες δεν έχουν κάνει αποφασιστικά βήματα.
Ο ίδιος ανέφερε πως μέσω του ταμείου ανάκαμψης θα υπάρξει χρηματοδότηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ύψους 1,5 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:28 - 06 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.