ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαθανάσης: Συνολικά 77 δισ. θα πέσουν στην οικονομία

11:25 - 07 Σεπ 2021 | Οικονομία
Παπαθανάσης: Συνολικά 77 δισ. θα πέσουν στην οικονομία
Τοπικές ρυθμίσεις και όχι lockdown θα είναι η απάντηση της κυβέρνησης σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όταν υπάρχει ανάπτυξη, δηλαδή ζήτηση που δεν ακολουθείται από την προσφορά, τότε έχουμε πληθωριστικές τάσεις, με αποτέλεσμα την αύξηση των τιμών σε αγαθά, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 την Τρίτη (7/9) ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαθανάσης τόνισε πως όσο προχωράμε σε μια κανονικότητα και η προσφορά θα καλύπτει την ζήτηση θα υπάρξει μια σταθεροποίηση των τιμών. Παράλληλα σημείωσε ότι η πολιτεία κάνει ελέγχους για αισχροκέρδεια και εναρμονισμένες πρακτικές ενώ είπε ότι διατίμηση σημαίνει έλλειψη προϊόντων.

Ξεκαθάρισε ότι lockdown δεν υφίσταται ενώ είπε πως εάν χρειαστεί θα υπάρξουν τοπικές ρυθμίσεις.  Τόνισε πως ο τουρισμός πηγαίνει καλύτερα από τις προβλέψεις της κυβέρνησης.

Τέλος ανέφερε πως πολλά χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ θα διατεθούν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 

"Συνολικά 77 δις θα πέσουν στην οικονομία και θα πέσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις κατ’ ουσίαν. Ξέρετε ότι το 99% της ελληνικής οικονομίας είναι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα χρήματα στην ουσία και αυτά τα οποία θα μοχλευτούν μέσα από την ιδιωτική συμμετοχή που μπορεί να φτάσουν στα 120 δις, εκεί θα καταλήξουν στο τέλος, μέσα στην οικονομία θα πέσουν τα χρήματα... Αποδέκτης των χρημάτων αυτών θα είναι η μικρομεσαία επιχείρηση", τόνισε..

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.