ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται μέτρα «ασπίδα» για την ακρίβεια-Τι περιλαμβάνει το «πακέτο» Μητσοτάκη

21:57 - 08 Σεπ 2021 | Οικονομία
Έρχονται μέτρα «ασπίδα» για την ακρίβεια-Τι περιλαμβάνει το «πακέτο» Μητσοτάκη
Με τις ανατιμήσεις σε είδη ευρείας κατανάλωσης να βρίσκονται προ των πυλών, το «πακέτο» που θα εξαγγείλει στη Θεσσαλονίκη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα περιλαμβάνει εισοδηματικές ενισχύσεις, φοροελαφρύνσεις και μέτρα για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του STAR, οι προσδοκίες είναι μεγάλες, γιατί αφήνοντας πίσω τα χειρότερα της πανδημίας, το τελευταίο που θα ήθελαν να αντιμετωπίσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά είναι αλλεπάλληλα κύματα ανατιμήσεων.

Παρά τη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής, επικρατεί μέχρι στιγμής αυτοσυγκράτηση στην αγορά. Ωστόσο, δεν θα αποφύγουμε τις πρώτες ανατιμήσεις.

Τη Δευτέρα αναμένονται αυξήσεις 15 - 20% στο ψωμί, ενώ μέσα στον μήνα οι αυξήσεις σε συσκευασμένα τρόφιμα, κατεψυγμένα, λάδια, γαλακτοκομικά, μπισκότα θα φθάσουν στο 10 - 15%.

Πάνω από 20% θα είναι οι αυξήσεις σε ντομάτες, μαρούλια, σαλάτες, μπρόκολα λόγω του παρατεταμένου καύσωνα που έπληξε την παραγωγή, ενώ θέμα χρόνου είναι να δούμε αυξήσεις και στον καφέ, 15% στον καφέ «στο χέρι» και τουλάχιστον 30% στον σερβιριζόμενο.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, το «πακέτο» του Πρωθυπουργού θα έχει κατ' αρχάς «κόφτη» αυξήσεων στο ρεύμα, κυρίως με παρεμβάσεις στο Κοινωνικό Τιμολόγιο.

Όσον αφορά τις εισοδηματικές ενισχύσεις, αναμένεται μια νέα μείωση των ασφαλιστικών εισφορών έως και μία  μονάδα, την περαιτέρω μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% και σίγουρα τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση, τουρισμό, μεταφορές. 

Τελευταία τροποποίηση στις 22:35 - 08 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.