ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαθανάσης: Ο πληθωρισμός θα κυμανθεί περίπου στο 3%

10:55 - 11 Οκτ 2021 | Οικονομία
Παπαθανάσης: Ο πληθωρισμός θα κυμανθεί περίπου στο 3%
Σε διόρθωση της πολύ ισχυρής επανεκκίνησης της Οικονομίας απέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης μιλώντας στην ΕΡΤ, τις ανατιμήσεις των προϊόντων στην διατροφή επικαλούμενος και τον δείκτη τιμών του καταναλωτή που τις κατατάσσει στο 2.2% έναντι μείωσης 2% πέρυσι.

Εκτίμησε μάλιστα ότι καθώς προχωρούμε θα δούμε σταθεροποίηση των τιμών καθώς η αυξανόμενη προσφορά θα καλύψει την ζήτηση και δεν θα δημιουργηθούν επιπλέον αυξήσεις.

Ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι οι έλεγχοι στην αγορά είναι πολλοί. Υπενθύμισε  επίσης ότι ισχύει η ρήτρα για τη μη αύξηση του ποσοστού κέρδους μέχρι το τέλος του έτους. Πολύ λίγες είναι οι περιπτώσεις με παραβατική συμπεριφορά, τόνισε.

Μάλιστα αναφερόμενος στη λειτουργία των λαϊκών αγορών  υπογράμμισε ότι λειτουργούν υποδειγματικά όπως και εν μέσω πανδημίας. Σαφώς υπάρχουν αυξήσεις στην διατροφή εκτίμησε  όμως, ότι  το μέτρο της  διατίμησης δεν βοηθάει όπως έχει αποδειχθεί και από την προηγούμενη εμπειρία.

Στη χώρα μας συνεχίζεται η αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών  γεγονός που επιτρέπει αισιοδοξία για ανάπτυξη της οποίας το μέρισμα θα μοιραστεί στους Ελληνες πολίτες.

Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό εκτίμησε ότι πληθωρισμός θα κυμανθεί εδώ -όπως και στην Ευρώπη- περίπου στο 3% καθώς το φαινόμενο είναι εξωγενές.

Για το Επίδομα Θέρμανσης σημείωσε ότι μια οικογένεια τετραμελής θα λάβει κατά 60% αυξημένο επίδομα θέρμανσης και αναφερόμενος  στα ενισχυτικά μέτρα της κυβέρνησης υπογράμμισε ότι παίρνουμε μέτρα για να στηρίξουμε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη σε συνάρτηση με το τι μπορεί να δώσει η πολιτεία καθώς η Ελλάδα κινείται στο πλαίσιο ενός δημοσιονομικού στόχου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.