ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινες» επενδύσεις: Επαφές Σταϊκούρα με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους

15:33 - 11 Οκτ 2021 | Οικονομία
«Πράσινες» επενδύσεις: Επαφές Σταϊκούρα με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους
Η κλιματική μετάβαση και οι «πράσινες» επενδύσεις στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης θα αποτελέσουν το αντικείμενο της συζήτησης, που θα έχει η διοίκηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) με Ευρωπαίους αξιωματούχους, στην οποία θα συμμετάσχει (μέσω τηλεδιάσκεψης) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία πραγματοποιείται από σήμερα και συνεχίζεται εντός τη εβδομάδας.

Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Σταϊκούρας θα πραγματοποιήσει διακριτές διαδικτυακές συναντήσεις με επενδυτικούς και τραπεζικούς ομίλους, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η Nomura, η Société Générale, η HSBC και η Commerzbank.

Ο υπουργός Οικονομικών θα συμμετάσχει και στις εργασίες της Συμμαχίας Υπουργών Οικονομικών για Κλιματικές Δράσεις, της οποίας η Ελλάδα είναι τακτικό μέλος την τελευταία διετία.

Στόχος της Συμμαχίας είναι η προώθηση ισχυρών συλλογικών δράσεων σχετικά με την κλιματική αλλαγή και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.