ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΕΝ: Στήριξη €1,99 εκατ. προς τους ρητινεργάτες στην Εύβοια

16:53 - 05 Νοε 2021 | Οικονομία
ΥΠΕΝ: Στήριξη €1,99 εκατ. προς τους ρητινεργάτες στην Εύβοια
Η κυβέρνηση έχει, ήδη, δρομολογήσει με μια σειρά μέτρων τη στήριξη των ρητινεργατών της πυρόπληκτης περιοχής της Εύβοιας, με την καταβολή 1.994.444,80 ευρώ σε 877 δικαιούχους για την οικονομική ενίσχυση του έτους 2020.

Με την ίδια διαδικασία χορηγείται και επιπλέον οικονομική ενίσχυση ως το τέλος του 2021, στο πλαίσιο έκτακτης χρηματοδότησης ύψους 3.700.000 ευρώ, που εγκρίθηκε από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και αφορά σε δικαιούχους ρητινεργάτες των πυρόπληκτων περιοχών.

Σημειώνεται, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), ότι σχεδόν το σύνολο των ρητινεργατών απασχολείται στις εργασίες των αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων, που εκτελούνται στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών, το ΥΠΕΝ, σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ,  έχει δρομολογήσει την έναρξη ειδικού προγράμματος απασχόλησης ρητινεργατών, διάρκειας 7 ετών.

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν 792 άτομα, από τους οποίους οι 431 θα στελεχώσουν το Δασαρχείο της Λίμνης Ευβοίας και οι υπόλοιπο το Δασαρχείο της Ιστιαίας.

Στο ίδιο πρόγραμμα εντάσσονται και 9 δασολόγοι, 6 δασοπόνοι και 3 διοικητικοί υπάλληλοι για την επίβλεψη των εργασιών που θα εκτελεστούν από τα Δασαρχεία, καθώς και τη διοικητική υποστήριξη του προγράμματος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.