ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για επέκταση του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών

19:15 - 15 Νοε 2021 | Οικονομία
«Παράθυρο» Σταϊκούρα για επέκταση του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών
Ανοιχτό άφησε ο υπουργός των Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, το ενδεχόμενο επέκτασης του προγράμματος επιδότησης παγίων δαπανών των επιχειρήσεων και για τους πρώτους μήνες του 2022.

Απαντώντας στη βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο υπουργός τόνισε πως ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο οι τράπεζες έδωσαν νέα δάνεια ύψους 1,4 δις ευρώ.

«Οι επενδύσεις και εξαγωγές αναπτύσσονται δυναμικά. Η χώρα εμφανίζει πανευρωπαϊκά την μεγαλύτερη μείωση ανεργίας. Οι προσδοκίες στον τομέα μεταποίησης είναι στο υψηλότερο σημείο. Ο χώρος κατασκευών ενισχύεται. Τα δημόσια έσοδα είναι 58 εκατ. ευρώ πάνω από τους στόχους», είπε και πρόσθεσε: « η Ελλάδα θα έχει την 3η υψηλότερη ανάκαμψη το 2021, θα έχει υψηλούς και διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και το υψηλότερο ποσοστό αύξησης επενδύσεων - εξαγωγών από άλλες χώρες. Και το χαμηλότερο ετήσιο πληθωρισμό μεταξύ όλων των χωρών της ΕΕ και το 2022. Αυτό οφείλεται στο μεγάλο πακέτο μέτρων που πήραμε έγκαιρα. Η Ελλάδα είναι 4η στον κόσμο και 3η στην ευρωζώνη σε μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών πανδημίας».

Ο κ. Σταϊκούρας, γνωστοποίησε επίσης πως με βάση τα στοιχεία, τον φετινό Σεπτέμβριο το ληξιπρόθεσμο χρέος μειώθηκε κατά 49% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2020.

«Νέα επιστρεπτέα δεν έχει ζητήσει κανείς. Μιλάτε για νέες εγγυήσεις, αναστολές, κουρέματα οφειλών. Ζητάτε ουσιαστική αύξηση δημόσιου ελλείμματος. Δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Αυτό η σημερινή ηγεσία του υπουργείου δεν θα το επιτρέψει» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.