ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Moody's δεν προέβη σε αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου

01:44 - 20 Νοε 2021 | Οικονομία
Η Moody's δεν προέβη σε αξιολόγηση του ελληνικού αξιόχρεου
«Σιγή ιχθύος» από τον οίκο αξιολόγησης Moody’s για το ελληνικό αξιόχρεο, καθώς δεν εξέδωσε τελικά έκθεση όπως είχε προγραμματίσει.

Εν προκειμένω, η Moody's διατηρεί την Ελλάδα στο Ba3 με σταθερό outlook, δηλαδή τρία σκαλοπάτια μακριά από την επενδυτική βαθμίδα. H Moody’s αξιολογεί την Ελλάδα ένα επίπεδο χαμηλότερα από τους οίκους S&P, Fitch και DBRS.

Ο αμερικανικός οίκος είχε δημοσιοποιήσει δύο εκθέσεις για τη χώρα μας, τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για τις εγχώριες τράπεζες.

Ενδεικτικά, την Πέμπτη (18/11) η Moody’s ανέφερε σε έκθεσή της πως το 2022 το ελληνικό ΑΕΠ θα αναπτυχθεί 4,3%, ενώ το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ θα συρρικνωθεί κατά 10,1 μονάδες στο 191%.

Στην άλλη της έκθεση για τις ελληνικές τράπεζες, εκτιμά πως βρίσκονται σε τροχιά επίτευξης μονοψήφιων ποσοστών NPEs έως το τέλος του 2022.

Από την πλευρά της, η Morgan Stanley περίμενε αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου στο Ba2 από τη Moody's.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του 2021 η χώρα μας αναβαθμίστηκε από την S&P Global Ratings στο ΒΒ με θετικές προοπτικές, από την DBRS στο ΒΒ με θετικές προοπτικές κι από την Scope στο ΒΒ+ με σταθερές προοπτικές.

Τελευταία τροποποίηση στις 01:55 - 20 Νοε 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.