ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταμπουλίδης: Μέσω ΤΑΙΠΕΔ θα αναβαθμιστούν οι υποδομές υγείας της χώρας

18:55 - 24 Νοε 2021 | Οικονομία
Σταμπουλίδης: Μέσω ΤΑΙΠΕΔ θα αναβαθμιστούν οι υποδομές υγείας της χώρας
Στα έργα του Υπουργείου Υγείας που έχουν χαρακτηριστεί Στρατηγικής Σημασίας και ανατέθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ για ωρίμαση, αναφέρθηκε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του Ταμείου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στο Athens Health Summit που διοργανώνει η Καθημερινή.

Ο κ. Σταμπουλίδης εξήγησε ότι μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης και με τη συμβολή της Μονάδας Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας (PPF) του ΤΑΙΠΕΔ θα αναβαθμιστούν οι υποδομές υγείας της χώρας μας, Πρωτοβάθμιες και Δευτεροβάθμιες, προς όφελος των πολιτών.

Τα έργα του Υπουργείου Υγείας που έχουν χαρακτηριστεί Στρατηγικής Σημασίας και έχουν ανατεθεί ήδη στο PPF, προβλέπουν την ανακαίνιση 80 νοσοκομείων και 150 κτηρίων - Κέντρων Υγείας που χρίζουν αναβάθμισης. «Είμαστε σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο ώστε τις επόμενες εβδομάδες να καταθέσουμε τα τεχνικά δελτία και να τα εντάξουμε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ώστε να αρχίζουν να ωριμάζουν οι μελέτες τους και η προκήρυξη των διαγωνισμών σε δεύτερο χρόνο», όπως σημείωσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ.

Η μονάδα ωρίμασης έργων του ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αξιοποιώντας την εμπειρία και την ευελιξία που έχει αποκτήσει από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, θα συμβάλει ώστε να επιτευχθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί από την ΕΕ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης έως το 2025. «Το PPF είναι ο πιο γρήγορος και αποδοτικός οργανισμός για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σταμπουλίδης.

Το ΤΑΙΠΕΔ επιλέχθηκε να επιτελέσει ένα καθοριστικό έργο, να βοηθήσει το δημόσιο τομέα να αξιοποιήσει τη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης και να απορροφήσουν κονδύλια για την ανάπτυξη των υποδομών τους, τόνισε ο ίδιος.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ αναφέρθηκε και στην ανάγκη ενεργοποίησης των ΣΔΙΤ στην υγεία, υπογραμμίζοντας ότι χώρες με προηγμένες υπηρεσίες υγείας αποτελούν πόλο έλξης τουριστών και κατοίκων του εξωτερικού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.