ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες

09:05 - 08 Δεκ 2021 | Οικονομία
Ποιοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες
Τα άτομα, τα οποία τυγχάνουν απαλλαγής από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες, ορίζει τροπολογία, που κατατέθηκε στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από τους υπόχρεους παρατείνεται μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2022 κι ενώ η αρχική προθεσμία έληγε στις 16 Δεκεμβρίου 2021.

Σε ό,τι αφορά αυτούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης, η σχετική τροπολογία αναφέρει:

Απαλλάσσονται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων, οι βασικοί μέτοχοι και οι μέτοχοι επιχειρήσεων που συνάπτουν δημόσιες συμβάσεις και είτε οι ίδιες είτε οι βασικοί μέτοχοι αυτών εμπίπτουν στις εξαιρέσεις από την υποχρέωση ονομαστικοποίησης.

Με την ίδια τροπολογία καθορίζεται η διαδικασία για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γενικού Προϊσταμένου, του Προέδρου και των μελών των Επιτροπών Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών [μόνο ύστερα από αίτηση του Διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.)], για πράξεις ή παραλείψεις αυτών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα.

Προς τον σκοπό αυτό, αποσπώνται δύο υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), ως Επιθεωρητές - Ελεγκτές, με κοινή απόφαση του Διοικητή της Ε.Α.Δ. και του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., χωρίς πρόσκληση ή γνώμη του οικείου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Τα ανωτέρω καταλαμβάνουν τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής Διοικητικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών καθώς και τους υπαλλήλους και τους προϊσταμένους της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών της Α.Α.Δ.Ε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.