ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι 4 δράσεις που θα χρηματοδοτήσουν οι δωρεές του κορονοϊού

10:32 - 22 Δεκ 2021 | Οικονομία
Οι 4 δράσεις που θα χρηματοδοτήσουν οι δωρεές του κορονοϊού
2.503.250 ευρώ συγκεντρώθηκαν ως δωρεές με σκοπό την πρόληψη και αντιμετώπιση των συνεπειών του κορονοϊού τον περασμένο Μάρτιο, σε συνέχεια της νομοθετικής πρωτοβουλίας του Υπουργείου Οικονομικών, με τον Χρήστο Σταϊκούρα να ανακοινώνει την Τετάρτη (22/12) τις τέσσερις δράσεις που θα χρηματοδοτηθούν με τα χρήματα αυτά.

Αναλυτικά, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σταϊκούρας:

1η Δράση: 1.230.000 ευρώ θα διατεθούν για την προμήθεια 17 ασθενοφόρων οχημάτων. Τα οχήματα θα αγοραστούν από το Υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές που μας έχει διαβιβάσει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), και θα παραδοθούν από τον Υπουργό Οικονομικών στον Υπουργό Υγείας, για την εξυπηρέτηση των αυξημένων, εξαιτίας της πανδημίας, αναγκών του ΕΚΑΒ σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, σε καθεμία από τις επτά Υγειονομικές Περιφέρειες (ΥΠΕ) της χώρας θα διατεθούν δύο ασθενοφόρα, ενώ οι τρεις μεγαλύτερες ΥΠΕ – Αττικής, Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και Μακεδονίας – θα λάβουν από τρία ασθενοφόρα η καθεμία.

2η Δράση: 395.926 ευρώ θα διατεθούν σε προγράμματα που θα υλοποιήσει Το «Χαμόγελο του Παιδιού», χρηματοδοτώντας:

  • Την αγορά και τον εξοπλισμό ρυμουλκούμενης ιατρικής μονάδας, με δυνατότητα να παρέχει υπηρεσίες τόσο σε δυσπρόσιτες περιοχές της χώρας όσο και σε ευάλωτους πληθυσμούς, με προϋπολογισμό 352.036 ευρώ. Η μονάδα θα πληροί τις προδιαγραφές πιστοποίησης και θα λειτουργεί ως πολυ-ιατρείο αντί-COVID, προκειμένου να συνδράμει στην αποφόρτιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

  • Ένα ετήσιο πρόγραμμα εμβολιασμού έναντι του κορονοϊού, το οποίο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, θα υλοποιηθεί μέσω της κινητής ιατρικής μονάδας που διαθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού», με προϋπολογισμό 43.890 ευρώ.

3η Δράση: 104.250 ευρώ θα διατεθούν στους «Γιατρούς του Κόσμου», για προγράμματα διάρκειας 6 μηνών, που θα αφορούν:

  • Την προώθηση της αναγκαιότητας εμβολιασμού και ανοσοποίησης έναντι του κορονοϊού, με προϋπολογισμό 24.245 ευρώ.

  • Την παροχή φροντίδας υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ευάλωτα ηλικιωμένα άτομα, τα οποία πλήττονται ιδιαίτερα στο πλαίσιο της πανδημίας, με προϋπολογισμό 46.505 ευρώ.

  • Την ενίσχυση των κοινωνικών δομών της χώρας, παρέχοντας υποστήριξη τόσο στους ωφελούμενους πολίτες όσο και στο προσωπικό πρώτης γραμμής που υπηρετεί σε αυτές, με προϋπολογισμό 33.500 ευρώ.

4η Δράση: 151.000 ευρώ θα διατεθούν για την κάλυψη των εξόδων διαμονής, μετακίνησης και υπερωριακής αποζημίωσης νοσηλευτικού προσωπικού του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο πλαίσιο συνδρομής τους στην Επιχείρηση «Ελευθερία», σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον ν. 4790/2021.

Ειδικότερα, 50 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες προβλέπεται να συνδράμουν στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών, μετακινούμενοι από περιφερειακές υπηρεσίες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να υποστηρίξουν τα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής, στο Μαρούσι και τη Γλυφάδα.

Τη χρηματοδότηση των τεσσάρων αυτών δράσεων, συνολικού προϋπολογισμού 1.881.176 ευρώ, θα ακολουθήσει η διάθεση των υπόλοιπων δωρεών, ύψους – αυτή τη στιγμή – 622.074 ευρώ, σε επιπρόσθετες, στοχευμένες δράσεις άσκησης κοινωνικής πολιτικής, οι οποίες δημόσια θα ανακοινωθούν, επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών.

 

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.