ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκυλακάκης: «Κλειδί» η εξοικονόμηση ενέργειας– Μέτρα σε εστίαση, πολιτισμό

12:59 - 11 Ιαν 2022 | Οικονομία
Η εστίαση και ο πολιτισμός, όπως επίσης ένα «μπέρδεμα που αφορά ΚΑΔ επιχειρήσεων οι οποίες δεν δηλώνουν νυχτερινή διασκέδαση», είναι τα σημεία όπου εστιάζεται η προσοχή για τα επιπλέον μέτρα στήριξης, είπε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης στην ΕΡΤ την Τρίτη (11/1).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου έως τις 30 Δεκεμβρίου δείχνουν ότι δεν υπήρχε πρόβλημα για την εστίαση αφού ο τζίρος αυξήθηκε κατά 33% σε σχέση με το 2019. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, είπε ότι οι ανακοινώσεις για μέτρα στήριξης θα στηριχθούν σε αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό και με την κίνηση την πρώτη εβδομάδα του Ιανουαρίου.

«Τα χρήματα προέρχονται από το Αποθεματικό κρατικό ταμείο για COVID και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να τα βγάλουμε πέρα χωρίς να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός», απάντησε ερωτηθείς για νέα μέτρα στήριξης.

Οι αποταμιεύσεις επίσης αυξήθηκαν και ανέρχονται σε  35 δισ. οι καταθέσεις από επιχειρήσεις και νοικοκυριά είπε στην ΕΡΤ ο κ. Σκυλακάκης τονίζοντας ότι «από τρομαγμένοι καταναλωτές είναι καλύτερα να σκεφτούμε ως επένδυση την εξοικονόμηση ενέργειας».

«Πιέσεις τα επόμενα χρόνια στις τιμές της ενέργειας με σκαπαμανεβάσματα»

Καθ’  οδόν προς την «πράσινη μετάβαση», οι τιμές των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα μπουν κι αυτές στο γεωπολιτικό παιχνίδι και οι ανατιμήσεις θα συνεχιστούν, γι’ αυτό και είναι αναγκαίο να προστατευτούν τα νοικοκυριά,. Το κλειδί είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η κυβέρνηση δίνει τεράστια ποσά επιδοτήσεων πάνω από 2,5 δισ., τόνισε.

Είμασταν η δεύτερη χώρα που ζήτησε έγκριση και η τρίτη που κατέθεσε αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης. Προχωράει πολύ γρήγορα τώρα τόσο το κομμάτι των δανείων όσο και των επιδοτήσεων όπου υπάρχει και το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης.

Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.