ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Societe Generale «βλέπει» αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Fitch

17:54 - 14 Ιαν 2022 | Οικονομία
Η Societe Generale «βλέπει» αναβάθμιση της Ελλάδας από τη Fitch
Αναβάθμιση των προοπτικών του ελληνικού αξιόχρεου από «σταθερές» σε «θετικές», που σημαίνει πως θα υπάρξει νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας τους επόμενους 12-18 μήνες, προβλέπει η Societe Generale από το σημερινό review του οίκου αξιολόγησης Fitch για την Ελλάδα.

Σημειώνεται πως ο αμερικανικός οίκος αναμένεται να δημοσιεύσει την αξιολόγηση για την ελληνική οικονομία απόψε (14/1) το βράδυ.

Παρά την αναβάθμιση του outlook, η Societe Generale δεν «βλέπει» προς το παρόν αναβάθμιση και της πιστοληπτικής ικανότητας.

H Fitch αξιολογεί αυτή τη στιγμή το αξιόχρεο της Ελλάδας στο ΒΒ με σταθερές προοπτικές, καθώς ήταν ο πιο αυστηρός από τους οίκους απέναντι στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Το ελληνικό αξιόχρεο απέχει δύο «σκαλοπάτια» από την «επενδυτική βαθμίδα» με βάση τις αξιολογήσεις των Fitch, Standard & Poor’s και DBRS και τρία με βάση της Moody’s.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Fitch ανοίγει το χορό των αναβαθμίσεων για φέτος και ασφαλώς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ελπίζει σε αναβάθμιση. Άλλωστε, έχει ήδη τεθεί ο στόχος της επενδυτικής βαθμίδας, το αργότερο στις αρχές του 2023 και θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η διαδρομή προς αυτή την κατεύθυνση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.