ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεμβολίαστοι: Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο στους 60+ -Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ

19:36 - 17 Ιαν 2022 | Οικονομία
Ανεμβολίαστοι: Πώς θα βεβαιώνεται το πρόστιμο στους 60+ -Διευκρινίσεις ΑΑΔΕ
Διευκρινίσεις για την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ το οποίο επιβάλλεται από σήμερα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών έδωσε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ότι κατ' εφαρμογή του νόμου, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηνιαία βάση, τα διοικητικά πρόστιμα σε πρόσωπα που έχουν συμπληρώσει το 60ο έτος της ηλικίας τους και παρά τη σχετική υποχρέωσή τους δε θα έχουν εμβολιαστεί έως την 16η ημέρα κάθε μήνα. 

Η βεβαίωση γίνεται από την ΑΑΔΕ μετά την παραλαβή του καταλόγου υποχρεων εμβολιασμού από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την περαιτέρω εξαίρεση από τον κατάλογο αυτό των προσώπων που στο μητρώο της ΑΑΔΕ εμφανίζονται ως φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση. 

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myaade στο gov.gr, δηλαδή της ανάρτησης της πράξης επιβολής του προστίμου και της εμφάνισης της επιβολής στις πληροφορίες οφειλών. 

Για την πρώτη φορά θα γίνει έως το τέλος Ιανουαρίου ενώ οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται ότι τους έχει επιβληθεί πρόστιμο μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr.

Παράλληλα οι πολίτες θα μπορούν να ασκούν αιτιολογημένη ένσταση, με χρήση των κωδικών taxis. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.