ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέσω Α.Α.Δ.Ε. τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

08:39 - 18 Ιαν 2022 | Οικονομία
Μέσω Α.Α.Δ.Ε. τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών
H AΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε εβδομαδιαία βάση τα διοικητικά πρόστιμα στους πολίτες άνω των 60 ετών που, παρά τη σχετική υποχρέωσή τους, δεν θα έχουν εμβολιαστεί μέχρι και την 16η ημέρα κάθε μήνα με βάση τις διευκρινίσεις του Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. Γ. Πιτσιλή.

Συγκεκριμένα η Α.Α.Δ.Ε. θα προχωρά στη βεβαίωση των προστίμων στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, μετά την παραλαβή του σχετικού καταλόγου υπόχρεων εμβολιασμού από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και την ΗΔΙΚΑ.

Οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE στο www.gov.gr, με την ανάρτηση της πράξης επιβολής του προστίμου και την εμφάνιση της οφειλής στην προσωποποιημένη πληροφόρηση.

Επί της βεβαίωσης, οι πολίτες θα έχουν δικαίωμα με χρήση των κωδικών taxisnet και μέσω της πλατφόρμας emvolio.gov.gr να υποβάλουν δικαιολογημένο και τεκμηριωμένο αίτημα ένστασης, το οποίο θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμόδια υπηρεσία. Εφόσον αποδεικνύεται ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν είναι υπόχρεοι για επιβολή προστίμου, θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός προστίμου στον επόμενο μήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.