ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Μπαράζ» υποβαθμίσεων της ρωσικής οικονομίας από οίκους αξιολόγησης Κύριο

14:48 - 26 Φεβ 2022 | Οικονομία
«Μπαράζ» υποβαθμίσεων της ρωσικής οικονομίας από οίκους αξιολόγησης
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ρωσίας προχώρησαν οι οίκοι αξιολόγησης Standard & Poor's (S&P), Moody's και Fitch, δείχνοντας έτσι πως οι κυρώσεις για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα επηρεάσουν σοβαρά την ρωσική οικονομία.

Η Ρωσία υποβαθμίσθηκε από «BBB-» σε «BB+» από τον S&P, στο «Baa3» από τη Moody's και στο «BBB-» από τον οίκο Fitch.

Ειδικότερα, ο οίκος αξιολόγησης S&P προειδοποίησε ότι ενδέχεται να μειώσει επιπλέον την αξιολόγηση, όταν ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα των κυρώσεων. «Κατά την άποψή μας, οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν μέχρι τώρα ενδέχεται να έχουν ζωτικές δυσμενείς επιπτώσεις για την ικανότητα του ρωσικού τραπεζικού τομέα να συμπεριφέρεται ως νομισματικός μεσάζοντας στο παγκόσμιο εμπόριο», ανέφερε η S&P και πρόσθεσε: «Αναμένουμε επίσης ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις θα παρασύρουν την εμπιστοσύνη του ιδιωτικού τομέα, επιβαρύνοντας την ανάπτυξη».

«Η αξιολόγηση μας δείχνει τις δυσμενείς επιπτώσεις στο πιστωτικό σκορ της Ρωσίας από τις επιπλέον και ακραίες κυρώσεις που επιβάλλονται», ανέφερε η Moody's σε δελτίο τύπου. Η Moody's ανέφερε ότι θα σταθμίσει το κατά πόσο τα σημαντικά αποθέματα ξένου χρήματος της Ρωσίας είναι σε θέση να μετριάσουν τη διαταραχή που προκύπτει από τις νέες κυρώσεις και την παρατεταμένη σύγκρουση. «Η Moody's θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση όταν αυτές οι επιπτώσεις στο πιστωτικό αποτέλεσμα γίνουν πολύ σαφείς», ανέφερε.

Για τους αναλυτές της Fitch, η εισβολή της Ρωσίας έχει προκαλέσει «αυξημένους κινδύνους για τα δημόσια οικονομικά της Ουκρανίας, τη μακροοικονομική σταθερότητα και την πολιτική σταθερότητα».

Τελευταία τροποποίηση στις 14:51 - 26 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.