ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Εδώ και τώρα αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα!

14:56 - 30 Μαρ 2022 | Οικονομία
Ε.Σ.Α.μεΑ.: Εδώ και τώρα αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα!
Την άμεση αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων και των συντάξεων των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία επιμένει να διεκδικεί η ΕΣΑμεΑ.

Για ακόμη μία φορά έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό της χώρας, στην ηγεσία του υπ. Οικονομικών αλλά και σε όλους τους βουλευτές, τονίζοντας ότι τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους αντιμετωπίζουν παράλληλα με την μακροχρόνια οικονομική κρίση και εν συνεχεία την κρίση της πανδημίας, ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα, την ενέργεια, τα καύσιμα κ.α., η οποία καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη των βασικών καθημερινών τους αναγκών.

Στο πλαίσιο ανακοινώσεων για  αύξηση του κατώτατου μισθού η ΕΣΑμεΑ επανέρχεται για ακόμη μία φορά και διεκδικεί αυξήσεις στα αναπηρικά επιδόματα  και τις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα του εθνικού αναπηρικού κινήματος τα τελευταία χρόνια, καθώς αυξήσεις στα επιδόματα έχουν να δοθούν περισσότερα από 10 χρόνια! Τα έξοδα για τη διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς διαβίωσης συνεχώς ανεβαίνουν, κάνοντας εμφανές ότι η εντεινόμενη ακρίβεια συμπαρασύρει το κόστος διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία, οδηγώντας τους σε κυριολεκτική φτωχοποίηση. Το έκτακτο βοήθημα κατά της ακρίβειας δεν μπορεί ούτε στο ελάχιστο να λειτουργήσει ως αντιστάθμισμα της ακρίβειας.

Χρειάζεται ουσιαστική στήριξη, με εύλογες αυξήσεις στα επιδόματα αναπηρίας και στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία. Η ΕΣΑμεΑ διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση πρέπει, παράλληλα με τις ανακοινώσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού να υπάρξει ανακοίνωση  για αυξήσεις σε όλα τα επιδόματα των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και στις συντάξεις των χαμηλοσυνταξιούχων με αναπηρία, οι οποίες να καλύπτουν κατ’ ελάχιστο την αύξηση του πληθωρισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.