ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα «κόκκινα» τα καύσιμα- Προς τα 3 ευρώ η βενζίνη

10:05 - 26 Μαϊ 2022 | Οικονομία
Στα «κόκκινα» τα καύσιμα- Προς τα 3 ευρώ η βενζίνη
Στα «κόκκινα» βρίσκονται οι τιμές των καυσίμων σε όλες τις περιοχές της χώρας, με τους πολίτες να αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ειδικότερα, η μέση τιμή ανά λίτρο αμόλυβδης βενζίνης, ανά περιοχή, ορίζεται ως εξής:

  • Κιλκίς 2,376€/l
  • Αλεξανδρούπολη 2,418€/l
  • Καστοριά 2,418€/l
  • Πέλλα 2,429€/l
  • Γρεβενά 2,449€/l
  • Κοζάνη 2,530€/l

«Φωτιά» οι τιμές στη Βόρεια Ελλάδα

Οι τιμές των καυσίμων ακολουθούν ξέφρενη πορεία και τον τελευταίο καιρό στη Βόρεια Ελλάδα παρατηρείται το φαινόμενο οδηγοί να πηγαίνουν στα πρατήρια καυσίμων, να γεμίζουν τα αυτοκίνητά τους, και να φεύγουν χωρίς να πληρώσουν.

«Αυτό το θέμα με τη μη πληρωμή δεν είναι καινούργιο. Υπάρχουν τέτοια θέματα. Στην αγορά το βασικό πρόβλημα είναι οι υψηλές τιμές και η δυσκολία του καταναλωτή να αγοράσει, και των πρατηρίων να αντεπεξέλθουν σε αυτή την κρίση. Στον νομό Θεσσαλονίκης η μέση τιμή της βενζίνης είναι στα 2,23 ευρώ το λίτρο, και στο πετρέλαιο κίνησης η μέση τιμή είναι λίγο πάνω από το 1,80 ευρώ. Δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη για το τι θα γίνει από εδώ και πέρα», τόνισε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Θέμης Κιουρτζής, στο Mega.

«Η Καβάλα δεν διαφοροποιείται από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα πράγματα εξακολουθούν να είναι δύσκολα. Οι καταναλωτές έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους. Η μέση τιμή εδώ είναι 2,25 ευρώ για την αμόλυβδη», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Καβάλας, Φώτης Πούλος.

«Σήμερα στα Χανιά η τιμή της αμόλυβδης κυμαίνεται από 2,27 έως 2,36 ευρώ το λίτρο. Αυτές οι τιμές είναι ίδιες περίπου σε όλη την Κρήτη. Μέση τιμή της βενζίνης σε όλη την Κρήτη είναι στα 2,30 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές αυξομειώνονται καθημερινά», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Χανίων, Γιάννης Δρακακάκης.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 26 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.