ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Power Pass: Πότε θα μπουν χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων

10:27 - 05 Ιουλ 2022 | Οικονομία
Power Pass: Πότε θα μπουν χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Στις νέες παρεμβάσεις της κυβέρνησης μετά το καλοκαίρι για να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση και γενικότερα η ακρίβεια αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, αποκαλύπτοντας και πότε θα μπουν τα χρήματα που θα προκύψουν από το Power Pass στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Όπως είπε στο Open ο κ. Σταϊκούρας, οι αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα που μπορούν να φτάσουν και τα 600 ευρώ θα καταβληθούν μέχρι τις 15 Ιουλίου.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στις δεσμεύσεις της για σημαντική ενίσχυση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων απέναντι στην κρίση που διανύουμε. «Βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο», εξήγησε.

Αναφερόμενος στην επιδότηση ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου τόνισε πως «από τα 8 δισ ευρώ που πήγαν στα μέτρα, τα 6 δις ευρώ είναι η επιδότηση ηλεκτρικού και φυσικού αερίου, τα αλλά 2 στα καύσιμα και άλλα επιδόματα».

Υποστήριξε πως, αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα, εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

«Υποχρέωση η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης»

Αναφερόμενος στην εισφορά αλληλεγγύης ο κ. Σταικούρας υποστήριξε πως «έχουμε υποχρέωση να την καταργήσουμε για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Είναι μια δέσμευσή μας για την οποία πρέπει να εξοικονομήσουμε 450 εκατ. ευρώ ώστε να εφαρμοστεί».

Όπως υπογράμμισε, οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται γιατί τα έσοδα είναι πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις γεγονός που επιτρέπει «να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών».

Ωστόσο διευκρίνισε πως «οι ανάγκες είναι απεριόριστες ενώ οι πόροι περιορισμένοι για αυτό θα βοηθήσουμε στοχευμένα όσους έχουν ανάγκη» «Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό», κατέληξε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.