ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πελαγίδης: Σχετικά καλή η θέση της ελληνικής οικονομίας-Αβέβαιο το μέλλον

21:34 - 22 Σεπ 2022 | Οικονομία
Πελαγίδης: Σχετικά καλή η θέση της ελληνικής οικονομίας-Αβέβαιο το μέλλον
Απαντήσεις για το αν η Ελλάδα γλιτώσει τα χειρότερα που έρχονται, αλλά και το κατά πόσο μια νέα ύφεση θα «χτυπήσει» ακόμα περισσότερο το πορτοφόλι μας, και μάλιστα με τιμές που συνεχώς αυξάνουν, έδωσε ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Θεόδωρος Πελαγίδης.

«Υπήρχε η ιδέα ότι ο πληθωρισμός είναι προσωρινός», τόνισε από την αρχή ο κ. Πελαγίδης.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για τους δύο κύριους «πόνους» της ελληνικής οικονομίας: τον πόνο του πληθωρισμού και αυτόν της νομισματικής σύσφιξης. Σχετικά με αύξηση των επιτοκίων από τις τράπεζες ανά τον κόσμο, σημείωσε ότι σημαντικό ρόλο παίζει εάν το επιτόκιο είναι θετικό ή αρνητικό.

Από την αύξηση των επιτοκίων πλήττονται πολίτες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Ο κ. Πελαγίδης ωστόσο, χωρίς να υποβιβάζει το πρόβλημα των νοικοκυριών, έδωσε έμφαση στις επιχειρήσεις, στις οποίες το πρόβλημα γιγαντώνεται αφού «αλλάζει η σχέση τιμής και απόδοσης».

«Η Ελλάδα αν και είναι μια ανοιχτή οικονομία, που σημαίνει ότι επηρεάζεται από την οικονομική κατάσταση των υπόλοιπων χωρών, είναι σε σχετικά καλή θέση, αναμένεται να καμφθεί η οικονομία», είπε ο ειδικός, προσθέτοντας όμως ότι «το μέλλον παραμένει αβέβαιο, λόγω των ταχύτατων αλλαγών στο πολιτικό και οικονομικό και παγκόσμιο περιβάλλον».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:36 - 22 Σεπ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.