ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Παράθυρο» Σταϊκούρα για νέες (προεκλογικές) παροχές- Προβληματίζει η ακρίβεια

09:15 - 23 Ιαν 2023 | Οικονομία
«Παράθυρο» Σταϊκούρα για νέες (προεκλογικές) παροχές- Προβληματίζει η ακρίβεια
Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, άνοιξε τη Δευτέρα (23/1) το "παράθυρο" για επιπλέον μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ενόψει και των εκλογών.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί νέων οικονομικών παροχών ενόψει Πάσχα, ο υπουργός επιβεβαίωσε οτι αρχίζει να δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος για κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις που θα προτεραιοποιήσει ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις πολλές ανάγκες που έχει η κοινωνία.

Φαίνεται ότι αρχίζει να δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος, είπε ακόμα ο υπουργός Οικονομικών,  συμπληρώνοντας πως όταν έχεις κρίσεις και δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος, «οφείλεις να βοηθήσεις όσο μπορείς περισσότερο την κοινωνία».

Επίσης, ο υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για τις αυξήσεις που έχουν μετατοπιστεί από την ενέργεια  στον τομέα τροφίμων, γεγονός που όπως είπε αφορά όλη την Ευρώπη. Προέβλεψε δε ότι ο πληθωρισμός το 2023 θα παραμείνει αρκετά υψηλός κοντά στο 5%.

Δεν αναφέρθηκε πάντως σε συγκεκριμένα μέτρα, αλλά άφησε ανοιχτά όλα τα δεδομένα. Ακόμα και αυτό της καταβολής Δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους.

Σημείωσε βέβαια πως δεδομένου ότι το πρόβλημα των υψηλών τιμών στην ενέργεια έχει μετακυλήσει με ένταση στα τρόφιμα, βασική στόχευση της κυβέρνησης αποτελεί η περαιτέρω ενίσχυση των εισοδημάτων. 

Αναφορικά με την προοπτική κατάργησης του τέλους επιτηδεύματος και την επιστροφή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι υπάρχουν «προτεραιότητες που συνεκτιμώνται αλλά τα μέτρα αυτά δεν μπορούν να παρθούν όλα μαζί».

Στο τραπέζι μπαίνει πλέον και το ενδεχόμενο παράτασης του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση, μεταφορές, κ.α. και το β΄ εξάμηνο του 2023 καθώς ισχύει έως και το τέλος Ιουνίου 2023.

Τέλος, ανέφερε ότι η τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να είναι «γενναία και ρεαλιστική».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.