ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κώστας Φραγκογιάννης: Η οικονομική πτυχή της επίσκεψης στην Ιαπωνία

10:55 - 28 Ιαν 2023 | Οικονομία
Κώστας Φραγκογιάννης: Η οικονομική πτυχή της επίσκεψης στην Ιαπωνία
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας Βίκυ Λοΐζου μεταβαίνουν στο Τόκυο, στις 28 Ιανουαρίου, συνοδεύοντας την επιχειρηματική αποστολή που θα επισκεφθεί την Ιαπωνική πρωτεύουσα στις 29-31 Ιανουαρίου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στόχος της αποστολής είναι η αναβάθμιση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ιαπωνίας και η προσέλκυση επενδύσεων, μέσω επαφών σε κυβερνητικό επίπεδο αλλά και με την ενίσχυση της συνεργασίας των επιχειρηματικών κόσμων των δύο χωρών. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, έχει προγραμματιστεί, για τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, σειρά B2B συναντήσεων μεταξύ των εκπροσώπων των 19 κορυφαίων ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην αποστολή και εκπροσώπων αντίστοιχων ιαπωνικών επιχειρήσεων, στοχευμένα στους κλάδους της ενέργειας / ανανεώσιμων πηγών, της υψηλής τεχνολογίας και της ναυτιλίας. 

Επιπλέον, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί Ελληνο-Ιαπωνικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, το οποίο συνδιοργανώνουν η ελληνική Πρεσβεία του Τόκυο, η Enterprise Greece και ο αντίστοιχος Ιαπωνικός φορέας προώθησης εξαγωγών και επενδύσεων JETRO.

Στο πλαίσιο του Επιχειρηματικού Φόρουμ, η ΓΓΔΟΣΕ κα Λοΐζου θα υπογράψει, ως Πρόεδρος της Enterprise Greece, Μνημόνιο Συνεργασίας με τον JETRO, το οποίο θέτει τις βάσεις για πιο τακτική και συστηματική συνεργασία και ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Στο ίδιο πνεύμα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα υπογραφεί, επίσης, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Εταιρίας Εξαγωγικών Πιστώσεων ΑΕ, ECG και του αντίστοιχου ιαπωνικού φορέα NEXI.

Κατά την παραμονή τους στην Ιαπωνική πρωτεύουσα, ο ΥΦΥΠΕΞ κ Φραγκογιάννης και η ΓΓΔΟΣΕ κα Λοΐζου, θα συνοδεύουν τον κ. Πρωθυπουργό στις συναντήσεις του με κυβερνητικούς αξιωματούχους. Επιπλέον, θα έχουν συνάντηση εργασίας με τον Ιάπωνα Υφυπουργό Εξωτερικών Kenji Yamada, με Ιάπωνες επιχειρηματίες και επενδυτές, ενώ θα επισκεφθούν και τις εγκαταστάσεις του Συνδέσμου Ιαπωνικών Επιχειρήσεων KEIDANREN. 

Σημειώνεται ότι, από κυβερνητικής πλευράς, στην αποστολή στην Ιαπωνία συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου. Τέλος, στην αποστολή συμμετέχουν και θεσμικοί παράγοντες, η Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΣΕΒ Δημήτρης Παπαλεξόπουλος.  

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.