ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδρίασε η Εθνική Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας.

19:58 - 23 Ιουλ 2008 | Οικονομία
Συνεδρίασε σήμερα, υπό την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνη Πάλλη – Πετραλιά και τη συμμετοχή εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Ανάπτυξης, Οικονομίας, Εσωτερικών, των κοινωνικών εταίρων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της ευρύτερης κοινωνίας των πολιτών, η Εθνική Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας.

Αναφερόμενη στα κυρίαρχα θέματα της συνεδρίασης – την νέα Κοινωνική Ατζέντα της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης, την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας και την Εθνική Έκθεση Στρατηγικής για την Κοινωνική Προστασία και την Κοινωνική Ένταξη 2008 -2010- η Υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας τόνισε ότι στο πλαίσιο της σημερινής διεθνούς συγκυρίας αποκτούν ιδιαίτερη σημασία.

«Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, η ενίσχυση του εισοδήματος του κάθε πολίτη, η ενδυνάμωση της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνοχής, δεν αποτελεί απλώς προτεραιότητα. Αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για την αντιμετώπιση των απειλών που φέρνει η παγκόσμια ύφεση» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η διαβούλευση, η κατάθεση προτάσεων και θέσεων από όλους,

είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να έχουμε τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα στον αγώνα ενάντια στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

«Ηπροτεραιότητα σήμερα είναι η κοινωνική συνοχή και η προστασία των πολιτών. Αυτό δημιουργεί μια ευκαιρία ναεμβαθύνουμε την κεντρική μας επιλογή για ανάπτυξη που να αφορά όλους. Όποια κι αν είναι τα δεδομένα τους, σε όποια γωνιά της χώρας κι αν ζουν.

Υποστηρίζοντας μια Οικονομία Αλληλεγγύης. Δομώντας μια Κοινωνική Οικονομία που ως ισχυρός μοχλός για την αύξηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού θα συμπληρώσει τις πολιτικές του Κράτους. Προσφέροντας σημαντικές προοπτικές για επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και συνακόλουθα για νέες θέσεις εργασίας» είπε η κ. Πετραλιά και πρότεινε την σύσταση ομάδας εργασίας για την εκπόνηση του αναγκαίου πλαισίου.

Σχετικά με την Εθνική Έκθεση Στρατηγικής για την Κοινωνική Προστασία και την Κοινωνική Ένταξη 2008 -2010, η οποία θα κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, η Υπουργός τόνισε ότι αποτυπώνει ξεκάθαρα τις εθνικές προτεραιότητες:

§για την ενίσχυση της απασχόλησης με έμφαση στις γυναίκες, στους νέους, στους μακροχρόνια ανέργους

§για την αντιμετώπιση των όποιων διακρίσεων σε ότι αφορά στην εκπαίδευση και την κατάρτιση

§για την ενίσχυση της οικογένειας με έμφαση στη φτώχεια των παιδιών και την στήριξη των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας

§στην κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία

§στην κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών.

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματα της συζήτησης η κ. Πετραλιά υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχωράει σε πρωτοβουλίες για την στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων που δέχονται και την μεγαλύτερη πίεση από την αύξηση των τιμών του πετρελαίου και των τροφίμων. Και κατέληξε καλώντας σε συνεργασία και συστράτευση όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της κοινωνίας:  «Η ενεργή συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων, η συμμετοχή όλων των παραγωγικών δυνάμεων της κοινωνίας, είναι αναγκαία συνθήκη για την προώθηση των πολιτικών στον τομέα της κοινωνικής προστασίας».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκ μέρους του Υπουργείου  η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Καλαντζάκου Σοφία, οι Γενικοί Γραμματείς κ.κ Κοντός Δημήτρης, Μαμμωνάς Δημοσθένης, Τσουτσοπλίδης Κωνσταντίνος και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας κ. Νίκος Κατσακιώρης.

Επίσης συμμετείχαν  ο Υφυπουργός Υγείας κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών Γεωργιάδης Πάτροκλος, ο Πανασιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ.κ. Τιμόθεος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Μουσουρούλης Κωνσταντίνος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας κ. Πλατής Δημήτριος, η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείο Υγείας κα Τροχάνη Μαρία, ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΕΓΕΣ κ. Ρωμανιάς Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Αρμενάκης Δημήτριος, το μέλος του Δ.Σ ΕΝΑΕ κ. Σχοιναράκη Ευαγγελία, η Γ.Γ. Ισότητας κ. Τσουμάνη Ευγενία, ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία κ. Βαρδακαστάνης Ιωάννης, ο Πρόεδρος ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος Ιωάννης, ο Γ.Γ. ΓΣΕΕ κ. Πουπάκης Κωνσταντίνος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος ΓΣΕΕ κ. Καλύβης Αλέκος, ο Πρόεδρος ΜΚΟ Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κ. Παπαϊωάννου Κωστής, ο Γ.Γ  ΓΣΕΒΕΕ κ. Σκορίνης Νίκος, ο εκπρόσωπος του

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.