ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χωρίς ψηφοφορία έληξε η συζήτηση για την Προανακριτική

20:19 - 24 Οκτ 2008 | Πολιτική
Σε υψηλούς τόνους, αλλά χωρίς να διεξαχθεί τελικά ψηφοφορία ολοκληρώθηκε στη Βουλή η συζήτηση επί της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη από το σώμα (ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ), «δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις έγκυρης κατά τον κανονισμό διεξαγωγής της ψηφοφορίας και ως εκ τούτου το σώμα της Βουλής δεν αποφασίζει και η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν απορρίπτεται».

Το ΚΚΕ είχε αποχωρήσει πριν την ψηφοφορία, προκειμένου, όπως ανέφερε, να παραμείνει ανοιχτός ο δρόμος στην Προανακριτική Επιτροπή, να μην εκφυλιστεί η Εξεταστική, να διερευνηθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά και να χυθεί όσο φως είναι δυνατόν στην υπόθεση.

Γ. Παπανδρέου: «Αποχωρούσα κυβέρνηση»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την απόφασή της να μη λάβει μέρος στη σημερινή συζήτηση.

Η κυβέρνηση είναι αποχωρούσα, αδύναμη και απούσα από τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας μας, είναι παρούσα μόνο για τα ιδιοτελή παραταξιακά της συμφέροντα, για να χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας την ηγεσία της ΝΔ για νοθεία της σημερινής διαδικασίας στο Κοινοβούλιο και καλώντας έστω και την τελευταία στιγμή, όπως ανέφερε, να αναθεωρήσει τη στάση της.

Σήμερα κάνουμε το χρέος μας απέναντι στους θεσμούς, είμαστε εδώ γιατί είναι απαίτηση των νόμων, του Συντάγματος, υπογράμμισε. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να μην αφήσει τίποτα όρθιο ώστε να μην οδηγηθούν οι υπεύθυνοι σε λογοδοσία, χειραγωγεί την ψήφο των βουλευτών της, φοβάται ακόμη και την ίδια της την κοινοβουλευτική ομάδα, συμπλήρωσε.

Όσον αφορά τη διεθνή οικονομική κρίση, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε πως ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να έχει καμία εμπιστοσύνη σε μια αποχωρούσα κυβέρνηση, ενώ διατυπώνοντας επικρίσεις για το σχέδιο στήριξης των τραπεζών ύψους 28 δισ. ευρώ, πρότεινε την αγορά σημαντικών μεριδίων τραπεζικών μετοχών από το ελληνικό δημόσιο, έτσι ώστε να διασφαλιστεί, όπως ανέφερε, η αξιοπιστία και η ανταγωνιστικότητα των ελληνικών τραπεζών, η σιγουριά για τον καταθέτη, η συμμετοχή του Δημοσίου και άρα του Έλληνα πολίτη στα κέρδη. Η κυβέρνηση του Βατοπεδίου και των ομολόγων είναι αδύνατον να εγγυηθεί μια υπεύθυνη αντιμετώπιση της κρίσης, πρόσθεσε.

Αντώναρος: «Στάση πολιτειακής και πολιτικής ευθύνης»

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος νωρίτερα σήμερα υπεραμύνθηκε της απόφασης της Νέας Δημοκρατίας και απέρριψε τις τοποθετήσει του ΠΑΣΟΚ περί φυγής, κατηγορώντας το εκ νέου για απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων.

Η στάση της ΝΔ είναι «στάση πολιτικής και πολιτειακής ευθύνης» επισήμανε, και επανέλαβε πως αν μετείχε στην ψηφοφορία, η πρόταση θα απορριπτόταν και τότε δεν θα ήταν δυνατόν να επανέλθει η Βουλή με νέα πρόταση για το ίδιο θέμα.

Τέλος, σχετικά με τις πληροφορίες που φέρουν βουλευτές της ΝΔ δυσαρεστημένους με την απόφαση για μη συμμετοχή στη συζήτηση της Βουλής, ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι με αίσθημα ευθύνης η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.