ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάος στην Αθήνα - Συνεδριάζει εκτάκτως η Κυβερνητική Επιτροπή

22:34 - 08 Δεκ 2008 | Πολιτική
Την Κυβερνητική Επιτροπή συγκάλεσε εκτάκτως ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, η οποία συνεδριάζει αυτή την ώρα, καθώς η κατάσταση στην πρωτεύουσα μοιάζει ανεξέλεγκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται η πρόταση κήρυξης κατάστασης εκτάκτου ανάγκης. Επίσης, ο Πρωθυπουργός, κ. Κωστας Καραμανλής, ζήτησε να δεί επειγόντως Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια . Η συνάντηση θα γίνει αύριο το πρωί στις εννέα. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στο μεταξύ, τεταμένο κλίμα επικρατεί στο Σύνταγμα (και στους γύρω δρόμους) όπου ομάδες νεαρών που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, κάνοντας χρήση μολότοφ, πετρών, ξύλων και άλλων αντικειμένων προκάλεσαν φθορές στη Διπλωματική Ακαδημία του υπουργείου Εξωτερικών, σε καταστήματα και αυτοκίνητα επί της Σκουφά στο Κολωνάκι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες, μετά την επίθεση, κατέφυγαν στη Νομική.

Επεισόδια έγιναν και στον Πειραιά, κοντά στο νοσοκομείο Τζάνειο, όπου και ομάδες νεαρών έκαψαν τρία αυτοκίνητα της αστυνομίας. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζεται και στη Θεσσαλονίκη, όπου σημειώθηκαν επεισόδια με πρόκληση ζημιών στην πολυτεχνική σχολή.

Ως γνωστόν, πορείες διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για τις 18.00 σε Προπύλαια, Ομόνοια, και Θεσσαλονίκη.

Κ. Καραμανλής: Οι υπαίτιοι θα έχουν την τιμωρία που τους αρμόζει

Οι υπαίτιοι θα έχου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.