ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Παπανδρέου: "Τη λύση θα δώσει ο λαός" - Τι είπαν oι πολιτικοί αρχηγοί με τον κ. Κ. Καραμανλή

15:05 - 09 Δεκ 2008 | Πολιτική
Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός. Ο κ. Καραμανλής έχει ήδη συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου, την κ. Παπαρήγα και πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντησή του με τον κ. Αλαβάνο. Οι συναντήσεις σταμάτησαν αυτή την ώρα για την κηδείας του 15χρονου. Στις 16:45 θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, ο πολιτικός κόσμος οφείλει ομόφωνα και απερίφραστα να καταδικάσει τους εκφραστές της καταστροφής και να τους απομονώσει, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Αυτό επιβάλλει το δημοκρατικό καθήκον όλων μας, αυτό απαιτούν οι πολίτες, αυτό επιτάσσει το εθνικό μας χρέος.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το τραγικό συμβάν του θανάτου του 15χρονου Αλέξη για πράξεις ωμής βίας, για πράξεις που στρέφονται κατά αθώων πολιτών, κατά των περιουσιών τους, κατά ολόκληρης της κοινωνίας, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Επανέλαβε επίσης ότι δεν θα υπάρξει «καμία επιείκεια στην απόδοση των ευθυνών».

Παπανδρέου: Τη λύση θα δώσει ο λαός

Η χώρα δεν διαθέτει κυβέρνηση που να μπορεί να προστατέψει τον πολίτη. Οι πολίτες βιώνουν μία πολλαπλή κρίση και η κυβέρνηση αδυνατεί να την αντιμετωπίσει, έχει απολέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.

«Είπα στον κ. Καραμανλή ότι η κοινωνία μας, οι πολίτες, βιώνουν μια πολλαπλή κρίση. Κρίση οικονομική, κρίση κοινωνική, κρίση θεσμών, κρίση αξιών και αδυνατεί η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει αυτές τις κρίσεις. Εχει απολέσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

Αφού ανέφερε πως το ΠΑΣΟΚ εγγυάται «ένα κράτος δικαίου που επιτέλους θα προστατεύει τα δικαιώματα του ελληνικού λαού», ο κ. Παπανδρέου κάλεσε κάθε πολίτη και νέο να κάνουν μαζί μία εκστρατεία κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται:

«Ολοι μας συμμεριζόμαστε την αγανάκτηση και την οργή της νέας γενιάς της χώρας μας. Δολοφονήθηκε ένα παιδί, ο Αλέξανδρος. Δεν ταυτίζεται από την άλλη μεριά η νεολαία με αυτές τις εικόνες αγριότητας που βιώνουμε αυτές τις μέρες, τις οποίες όλοι μας καταδικάζουμε. Για αυτό και καλώ κάθε πολίτη, κάθε νέο, μαζί να κάνουμε μία κοινή εκστρατεία ενάντια στη βία απ΄όπου και αν προέρχεται. Μαζί να φτιάξουμε μια ανθρώπινη κοινωνία, μια κοινωνία ανθρωπιάς». Στη δημοκρατία, σε κάθε δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Τη λύση θα δώσει ο λαός, κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν αδιέξοδα, τα πράγματα έχουν διέξοδο, διεμήνυσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και κάλεσε τους εργαζόμενους να οργανωθούν, ώστε να δημιουργηθεί ένα μαζικό κίνημα.

Παπαρήγα: Ο ΣΥΡΙΖΑ να μη χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων

Πρέπει να γεμίσει η Ελλάδα από αγωνιζόμενους εργαζόμενους γιατί έρχεται μεγάλη μπόρα εξαιτίας της κρίσης και με πρόσχημα την κρίση, τόνισε η κ. Παπαρήγα.

Αναφερόμενη στα επεισόδια και τις καταστροφές των τελευταίων τριών ημερών στη χώρα, η κ. Παπαρήγα τόνισε: «Δεν δικαιολογούμε καμία τέτοια μορφή πάλης και ούτε ταυτίζουμε τον σκληρό πυρήνα των κουκουλοφόρων με νέες ιδιοτυπες μορφές κινήματος».

«Ο ηγετικός σκληρός πυρήνας της συγκρότησης των κουκουλοφόρων πάει μακριά, έχει προκύψει μέσα από τους κόλπους της κρατικής εξουσίας, και επί ΠΑΣΟΚ και επί Ν.Δ.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στο στόχαστρο της κ. Παπαρήγα εκτός από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ βρέθηκε και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την οποία κάλεσε να σταματήσει να χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων, «βλέποντας μπροστά του την κάλπη, ψήφους, καρέκλα, μαξιλάρια, δεν ξέρω τι», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τέλος, ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι τα επεισόδια είναι υποκινούμενα, η γ.γ. του ΚΚΕ κατέληξε: «Δεν μπορώ να πω ότι η δολοφονία του παιδιού έγινε προσχεδιασμένα. Όμως υπάρχει ετοιμότητα και επαγρύπνηση μιας σειράς ειδικών κύκλων να αξιοποιούν γεγονότα που ωριμάζουν ή μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή».

Δημοκρατική τομή στην αστυνομία ζήτησε ο Αλαβάνος

Δημοκρατική τομή στην ελληνική αστυνομία ζήτησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, τονίζοντας πως ο άδικος χαμός του 15χρονου είχε αφετηρία την κατάσταση αυταρχισμού στις δυνάμεις καταστολής.

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κοι

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.