ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα επεισόδια

14:29 - 10 Δεκ 2008 | Πολιτική
Στο Κοινοβούλιο μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων, κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αναδιοργάνωση της δημοτικής αστυνομίας.

«Δεν είναι ώρα ούτε για εκλογές, ούτε για εκλογολογία. Είναι ώρα για συσπείρωση όλων μας, για ενότητα, για ομόνοια, για συναίνεση και δράση υπέρ του κοινωνικού συνόλου», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, καλώντας τα κόμματα να συμπορευτούν. «Δεν θα ανεχθούμε την συνέχιση αυτής της έκνομης καταστρεπτικής δραστηριότητας ενός περίεργου και σκοτεινού ως προς τα κίνητρά του και τις αφετηρίες του κοινωνικού περιθωρίου, των κουκουλοφόρων, το οποίο δεν έχει καμία σχέση με το μαζικό κίνημα ούτε με τους πολίτες που διαδηλώνουν», είπε ακόμη ο κ.Παναγιωτόπουλος.

Νωρίτερα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάσε το μήνυμα του πρωθυπουργού, το οποίο χαρακτήρισε «πρόκληση προς την νοημοσύνη του ελληνικού λαού». Δήλωσε ακόμη ότι «ουσιαστικά ο κ. Καραμανλής με θρασύδειλο και προκλητικό τρόπο επιβεβαίωσε με τηλεοπτικό διάγγελμα την αδυναμία του να κυβερνήσει. Στην πραγματικότητα παραιτήθηκε από τις οθόνες των τηλεοράσεων γιατί αρνείται να αναλάβει την ευθύνη του, να κατανοήσει, να συναισθανθεί».

Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο Αχιλλέας Κανταρτζής είπε ότι δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός του θανάτου του 15χρονου, αλλά το αθροίζει σε όλες τις πράξεις αυταρχισμού της Αστυνομίας. Ανέφερε ότι είναι απόρροια των πολιτικών που ακολουθήθηκαν και έφεραν την ανασφάλεια, αφαίρεσαν τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Κατηγόρησε ακόμη και τα δύο μεγάλα κόμματα ότι με τις ψήφους τους νομιμοποίησαν τον 'ευρωτρομονόμο' και νέους κατασταλτικούς μηχανισμούς. Ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ επανέλαβε τα λεγόμενα της Αλέκας Παπαρήγα για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι «η χώρα είναι σε κρίση που γεννήθηκε από αδιέξοδη κυβερνητική πολιτική που παράγει τις εκρηκτικές καταστάσεις», τάχθηκε ενάντια στην ακύρωση των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων και επιτέθηκε στο ΚΚΕ λέγοντας πως δεν αντιλαμβάνεται ότι με αυτή την τακτική των επιθέσεων στο κόμμα του «προσφέρει άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική». «Πραγματικά λυπάμαι για τα όσα λέει η ηγεσία του ΚΚΕ, δεν λυπάμαι όμως για τον ΛΑΟΣ γιατί αυτό είναι» κατέληξε.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αστέριος Ροντούλης χαρακτήρισε την αντιπαράθεση κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ κοκορομαχίες, όπως κι αυτή του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνες στους χειρισμούς, το ΠΑΣΟΚ όμως αντί «να τηρήσει στάση ευθύνης βρίσκεται σε πρεμούρα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να έρθει στην εξουσία αλλά αυτό να ξέρει ότι θα του γυρίσει μπούμερανγκ».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.