ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η υπερασπιστική γραμμή Κούγια

17:54 - 10 Δεκ 2008 | Πολιτική
Ο θανών παρουσίαζε αποκλίνουσα συμπεριφορά αναφέρει στο απολογητικό του υπόμνημα ο ένας εκ των δύο ειδικών φρουρών που κατηγορούνται για το θάνατο του 15χρονου, υποστηρίζοντας την εκδοχή του εξοστρακισμού. Αυτό υποστήριξε σε δηλώσεις του ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας.

 

 

«Ο θανών είχε αποβληθεί από τη σχολή Μωραΐτη και άλλαζε συχνά σχολεία, γεγονός που αποτυπώνει μια αποκλίνουσα συμπεριφορά», αναφέρει ο ειδικός φρουρός προχωρώντας σε εκτιμήσεις για την προσωπικότητα του 15άχρονου Αλέξη.

«Αλλωστε έχω πληροφορηθεί ότι οι νέοι αυτοί, ενώ κατοικούν στο Π. Ψυχικό και είναι γόνοι πλουσίων οικογενειών, συνηθίζουν να συχνάζουν στα Εξάρχεια, τα οποία επιλέγουν ως χώρο διασκέδασης αλλά και σε διάφορα γήπεδα όπου προκαλούν επεισόδια, μην επιδεικνύοντας την αναμενόμενη συμπεριφορά και προσωπικότητα ενός 15άχρονου εφήβου».

«Δεν υπήρξε εν ψυχρώ στόχευση του θανόντος», υποστηρίζει στο υπόμνημά του ο αστυνομικός και προσθέτει ότι «δεν θα προέβαινα ποτέ σε μια τέτοια ακραία ενέργεια, δηλαδή στη χρήση του όπλου μου εναντίον οποιουδήποτε ανθρώπου, πολύ περισσότερο ενός εφήβου, δεδομένου ότι είμαι κι εγώ πατέρας τριών ανήλικών παιδιών».

«Μόνη βεβαία και αδιαμφισβήτητη εκδοχή για το θανάσιμο τραυματισμό του είναι ο εξοστρακισμός μιας εκ των βολίδων που ερρίφθησαν προειδοποιητικά στον αέρα, όπως από την αρχή ισχυρίζομαι», επαναλαμβάνει.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.