ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα επεισόδια στο Πολυτεχνείο

19:20 - 10 Δεκ 2008 | Πολιτική
Στους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο μεταφέρθηκαν τα επεισόδια με ρίψεις μολότοφ και πετρών από νεαρούς και απάντηση με δακρυγόνα από την πλευρά της αστυνομίας. Τα τελευταία βίαια περιστατικά συνέβησαν πριν από λίγη ώρα στη συμβολή της οδού Μάρνη με τη Γ' Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα σήμερα επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα ομάδες διαδηλωτών πέταξαν πέτρες, καδρόνια και βόμβες μολότοφ εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ που απάντησαν με χημικά.Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πατησίων από Ιουλιανού, η Βασ. Σοφίας στην κάθοδο από Χίλτον, η Βασ. Κωνσταντίνου, η Πανεπιστημίου, η Σταδίου και η Βασ. Αμαλίας από Διάκου.

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη.

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Εντωμεταξύ, για καθολική συμμετοχή και μεγάλη επιτυχία της 24ωρη απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, μιλούν οι συνδικαλιστές. Μιλώντας στη συγκέντρωση στην πλατείας Συντάγματος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, υποστήριξε ότι η κυβερνητική πολιτική θα αλλάξει και προειδοποίησε ότι «αν δεν αλλάξει, θα ανατραπεί», καλώντας τους εργαζόμενους σε νέο συλλαλητήριο, μπροστά στη Βουλή, τη μέρα που θα ψηφίζεται ο προϋπολογισμός.

Ο κ. Παναγόπουλος κατήγγειλε τη δολοφονία του νεαρού μαθητή στα Εξάρχεια, αλλά κάλεσε τους νέους να στρέψουν την πλάτη στην τυφλή βία και να οργανωθούν στα συνδικάτα.Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Σπύρος Παπασπύρος, από την πλευρά του, αφού αναφέρθηκε και ο ίδιος στη δολοφονία του νεαρού μαθητή, αλλά και στο κυβερνητικό σχέδιο σωτηρίας των τραπεζών, υπογράμμισε ότι «διαψεύδονται όλες οι υποσχέσεις και βυθίζεται στην ανέχεια η κοινωνική πλειοψηφία». Χαρακτήρισε σταθμό τις τελευταίες εξελίξεις και κάλεσε να κρατηθούν ψηλά οι αγώνες, «αλλά και η οργή, με στόχο τη διαμόρφωση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας».

Ο γραμματέας της ΓΣΕΕ, Κώστας Πουπάκης (πρόεδρος της ΔΑΚΕ), εξέφρασε επίσης τη θλίψη του για τον τραγικό θάνατο του 15χρονου μαθητή και ταυτόχρονα τάχθηκε κατά της βίας, από όπου και αν προέρχεται, υπογραμμίζοντας ότι «απαιτείται εθνική συνεννόηση και συναίνεση για τη διέξοδο από την κρίση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.