ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πειθαρχική δίωξη κατά Κούγια από ΔΣΑ

20:36 - 11 Δεκ 2008 | Πολιτική
Πειθαρχική δίωξη αποφάσισε να ασκήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατά του συνηγόρου των δύο αστυνομικών που ευθύνονται για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, Αλέξη Κούγια, αποδοκιμάζοντας ομόφωνα τις πρόσφατες δηλώσεις του δικηγόρου.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποδοκίμασε «ομόφωνα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις πρόσφατες δηλώσεις του μέλους του, δικηγόρου Αλέξη Κούγια, στα πλαίσια της υπεράσπισης του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΔΣΑ «η περιύβριση του νεκρού 15χρονου, είτε ατομικά, είτε με αναπαραγωγή των απόψεων του εντολέα του στα ΜΜΕ, καθώς και η δυσφήμηση των δικηγόρων που δεν δέχθηκαν να αναλάβουν την υπεράσπιση, αντίκειται στους κανόνες δικηγορικής δεοντολογίας και την υποχρέωση ευθέως τρόπου υπεράσπισης. Συνιστά μια νέα -ηθική- δολοφονία, η οποία πυροδοτεί την ένταση τις ημέρες που όλη η ελληνική κοινωνία εξεγείρεται και διαδηλώνει τιμώντας τη μνήμη του και καταγγέλλει την αστυνομική αυθαιρεσία».

«Για το λόγο αυτό ασκήθηκε πειθαρχική δίωξη και έχουν επιληφθεί τα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια του Δ.Σ.Α.».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.