ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σήμερα το πόρισμα της Εξεταστικής για Βατοπαίδι

10:25 - 15 Δεκ 2008 | Πολιτική
Κατατίθεται σήμερα το πρωί στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

Βέβαιον θωρείται ότι μέσω των πέντε εκδοχών του πορίσματος, όσες και τα κόμματα της Βουλής, θα αποδίδονται, είτε από την πλειοψηφία είτε από τη μειοψηφία των μελών της Εξεταστικής, ευθύνες σε 11 νυν και πρώην κυβερνητικά στελέχη.

Ανοιχτό ζήτημα παραμένει για ποιους εκ των νυν και πρώην υπουργών και ποια από τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα προτείνουν, με βάση τις υπάρχουσες ενδείξεις και τα διαπιστωμένα στοιχεία, περαιτέρω διερεύνηση της ενδεχόμενης ποινικής εμπλοκής τους με σύσταση Προανακριτικής, την οποία θεωρείται δεδομένο ότι θα επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ και θα στηριχθεί, εν μέρει ή εν όλω, από τη λοιπή αντιπολίτευση.

Το ΠΑΣΟΚ θα αποδίδει στο πόρισμα που θα καταθέσει στη Βουλή «τεκμηριωμένες πολιτικές ευθύνες στους εμπλεκόμενους υπουργούς και τα άλλα κυβερνητικά στελέχη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Ντ.Ρόβλιας εκ μέρους των βουλευτών που μετέχουν στην Εξεταστική Επιτροπή.

Η γενικόλογη διατύπωση με την οποία επέλεξε να τοποθετηθεί επί της υπόθεσης, την περασμένη Παρασκευή από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός κ. Κ.Καραμανλής, μιλώντας για διαχρονικές «ευθύνες της πολιτείας», που «δεν λειτούργησε όπως έπρεπε», απομάκρυνε την πιθανότητα για «προσωποποίηση» των ευθυνών κυβερνητικών στελεχών της ΝΔ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.