ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στους δρόμους παραμένουν οι μαθητές

11:28 - 17 Δεκ 2008 | Πολιτική
Στους δρόμους παραμένουν οι μαθητές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που ξεκίνησαν μετά τη δολοφονία του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σήμερα, οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι αποκλεισμό της οδού Ευελπίδων, έξω από τα Δικαστήρια, ενώ στις 18.00 πραγματοποιούν συγκέντρωση στην Ομόνοια μαζί με το ΠΑΜΕ. Στη Θεσσαλονίκη σήμερα οι μαθητές θα κλείσουν συμβολικά κεντρικές οδικές αρτηρίες και στις 18.30 θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο άγαλμα του Βενιζέλου μαζί με γονείς και εργαζομένους.

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθούν δύο συλλαλητήρια: από φοιτητές και σπουδαστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ στην Ομόνοια στις 12.00 και από μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικούς στα Προπύλαια στις 13.00. Αύριο Πέμπτη στις 12.00 διοργανώνουν συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Την Παρασκευή οι μαθητές διοργανώνουν συναυλία στα Προπύλαια. Την ίδια ημέρα, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της κρατικής και οικονομικής βίας έξω από τη Βουλή στις 15:00, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού

Χωρίς επεισόδια και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε χθες η συγκέντρωση των κατοίκων των Εξαρχείων μπροστά από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Καλλιδρομίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στη δολοφονία του 16χρονου.  Περίπου 1.000 άτομα κάθε ηλικίας, παρέμειναν περίπου δύο ώρες μπροστά από το αστυνομικό τμήμα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της αστυνομοκρατίας στην περιοχή και ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των δύο ειδικών φρουρών.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.