ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

(upd) Eπίθεση με καλάσνικοφ εναντίον ανδρών των ΜΑΤ -70 προσαγωγές

10:06 - 05 Ιαν 2009 | Πολιτική
Επίθεση με καλάσνικοφ εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι εναντίον ανδρών των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία για τη φύλαξη του υπουργείου Πολιτισμού στα Εξάρχεια. Τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και ένας από αυτούς τραυματίστηκε στο θώρακα και το μηρό.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 03:05 στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον δύο άτομα, οι οποίοι προσέγγισαν τους τρεις αστυνομικούς πεζή και πυροβόλησαν εν ψυχρώ εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, από απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Ο 21χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε στο στήθος και το μηρό, δεν φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο -κατά τις πληροφορίες που μετέδωσε το Mega-, αλλά σώθηκε χάρη σε δύο κινητά τηλέφωνα που έφερε πάνω του. Βολίδες βρέθηκαν πάνω στον ασύρματό του και σε άλλον εξοπλισμό που έφερε. Ο αστυνομικός διακομίστηκε αμέσως στον Ερυθρό Σταυρό όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Όπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας το όπλο Καλάζνικοφ με το οποίο δέχτηκε επίθεση χθες το βράδυ ο 21χρονος αστυνομικός ήταν το ίδιο με αυτό που έβαλε με σφαίρες κατά λεωφορείου των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου στο Γουδή.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πάνω από 70 προσαγωγές, ενώ οι επιχειρήσεις της αστυνομίας συνεχίζονται. Στις έρευνες συμμετέχει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Δήλωση Πρ. Παυλόπουλου

Εξερχόμενος από το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλεύεται ο αστυνομικός κατά του οποίου έγινε τα ξημερώματα δολοφονική επίθεση, ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Το μόνο που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή όλους είναι να πάει καλά ο Διαμαντής κάτι για το οποίο θα υπάρξει ανακοίνωση από το νοσοκομείο. Επίσης θα ενημερώνεστε συνεχώς για τις συνθήκες υπό τις οποίες έλαβε χώρα αυτή η δολοφονική απόπειρα».

«Είμαι εδώ για να κάνω τούτη τη δήλωση: Εκείνοι οι οποίοι χτύπησαν τον Διαμαντή Μαντζούνη είχαν στόχο τη δημοκρατία και την ομαλότητα. Θα αντιληφθούν σύντομα ότι η δημοκρατία είναι ισχυρή και η κοινωνία μας είναι θωρακισμένη. Και να γνωρίζουν ότι το ηθικό της αστυνομίας και η προσήλωση στο καθήκον και τα δημοκρατικά ιδεώδη είναι δεδομένα και αυτά δεν πρόκειται να τα θίξει κανείς. Καμιά σφαίρα, κανένας δολοφόνος».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.