ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

''Επαναστατικό Αγώνα'' δείχνει η ταυτοποίηση του δεύτερου όπλου

14:57 - 05 Ιαν 2009 | Πολιτική
Την τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» δείχνει η ταυτοποίηση του δεύτερου όπλου της σημερινής επίθεσης κατά των αστυνομικών στα Εξάρχεια, σύμφωνα με τις αναλύσεις έμπειρων δημοσιογράφων του αστυνομικού ρεπορτάζ. Μέχρι στιγμής η Αστυνομία δεν έχει προβεί σε εκτιμήσεις για την ταυτότητα των δραστών και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., οι τέσσερις κάλυκες των 9 χιλιοστών που βρέθηκαν στο σημείο της επίθεσης προέρχονται από το ίδιο όπλο που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ιωνίας στις 30/4/2007, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει ο «Επαναστατικός Αγώνας».

Όπως δήλωσε σήμερα ο Αρχηγός της Αστυνομίας Βασίλης Τσιατούρας το όπλο Καλάζνικοφ με το οποίο δέχτηκε επίθεση χθες το βράδυ ο 21χρονος αστυνομικός ήταν το ίδιο με αυτό που έβαλε με σφαίρες κατά λεωφορείου των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου στο Γουδή.

Όπως είπε, συνολικά από τον τόπο της επίθεσης περισυνελέγησαν 27 κάλυκες από το καλάσνικοφ και 4 κάλυκες από όπλο των 9 χιλιοστών, το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν είναι πιστόλι ή αυτόματο. Επίσης, επιβεβαίωσε ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν και χειροβομβίδα, η οποία ήταν επιθετική ελληνικής κατασκευής.

Σε ερώτηση γιατί δεν φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα οι τρεις αστυνομικοί που δέχθηκαν τον καταιγισμό των πυρών ο κ.Τσιατούρας δήλωσε πως, όλοι έχουν χρεωμένα αλεξίσφαιρα γιλέκα, αλλά άφησε να εννοηθεί πως και να τα φορούσαν οι σφαίρες του καλάσνικοφ θα τα διαπερνούσαν.

Η επίθεση

Επίθεση με καλάσνικοφ εξαπέλυσαν τα ξημερώματα της Δευτέρας άγνωστοι εναντίον ανδρών των ΜΑΤ που εκτελούσαν υπηρεσία για τη φύλαξη του υπουργείου Πολιτισμού στα Εξάρχεια. Τρεις αστυνομικοί δέχθηκαν καταιγισμό πυρών και ένας από αυτούς τραυματίστηκε στο θώρακα και το μηρό. Το περιστατικό σημειώθηκε στις 03:05 στη διασταύρωση των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την αστυνομία, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον δύο άτομα, οι οποίοι προσέγγισαν τους τρεις αστυνομικούς πεζή και πυροβόλησαν εν ψυχρώ εναντίον των ανδρών των ΜΑΤ, από απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

Ο 21χρονος αστυνομικός, που τραυματίστηκε στο στήθος και το μηρό διακομίστηκε αμέσως στον Ερυθρό Σταυρό όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.