ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Διευθυντήριο» για την οικονoμία υπό τον K.Καραμανλή (upd)

10:26 - 09 Ιαν 2009 | Πολιτική
(upd) Τη σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής με επικεφαλής τον ίδιο και συμμετοχή του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιά και των υπουργών Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Η Διυπουργική Επιτροπή, όπως ανακοινώθηκε, θα είναι αρμόδια για την συστηματική παρακολούθηση και τον συντονισμό εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της οικονομίας, των οικονομικών και της ανάπτυξης.

Επικεφαλής της επιτροπής είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και συμμετέχουν ως μέλη οι υπουργοί Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου, Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης και ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής θα καλούνται και συναρμόδιοι υπουργοί ανάλογα με το αντικείμενο της συνεδρίασης.

Η επιτροπή συνεδρίασε για πρώτη φορά σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργου Προβόπουλου.

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο νέος υπουργός Οικονομίας και Οικονομιών, Γιάννης Παπαθανασίου, τόνισε ότι είναι αναγκαίος ο συντονισμός των δράσεων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κρίση κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο και η συνεχής παρακολούθηση ώστε να υπάρχουν οι αναγκαίες προσαρμογές στην πολιτική.

Στη συνεδρίαση έγινε εκτενής επισκόπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία, σημείωσε ο κ. Γ. Παπαθανασίου, ο οποίος κατέληξε λέγοντας ότι το πρόγραμμα ενίσχυσης της ρευστότητας, ύψους 28 δισ. ευρώ θα υλοποιηθεί κανονικά.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.