ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

16:47 - 09 Ιαν 2009 | Πολιτική
Επεισόδια καταγράφονται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας με πετροπόλεμο και ρίψη δακρυγόνων και χημικών. Το κέντρο της Αθήνας είναι απροσπέλαστο είναι από τις 12 το μεσημέρι, λόγω των κινητοποιήσεων φοιτητών και μαθητών. Κλειστή η Πανεπιστημίου, καθώς στα Προπύλαια πραγματοποιείται το πρώτο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο του 2009, 18 χρόνια μετά από τη δολοφονία του καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα στη Πάτρα. Κλειστός παραμένει και ο σταθμός του Μετρό στο Πανεπιστήμιο.

Κλειστή είναι και η Βασιλίσσης Σοφίας από τον Ευαγγελισμό μέχρι τον κόμβο Αμπελοκήπων, λόγω της πορείας διαμαρτυρίας μαθητών που ξεκίνησε από το Πολεμικό Μουσείο με προορισμό τις πρεσβείες του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Σημειώνεται πως με πρωτοβουλία των μαθητών έχει συγκεντρωθεί φαρμακευτικό υλικό με προορισμό τη Γάζα, ενώ χθες διαβάστηκαν στα σχολεία γράμματα Παλαιστινίων παιδιών.

Εν τω μεταξύ τρίωρη στάση εργασίας έχει κηρύξει η ΟΛΜΕ και δίωρη στάση η ΔΟΕ για τη μαζική συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών στο συλλαλητήριο. Κλειστές και οι δημόσιες υπηρεσίες από τις 12 το μεσημέρι ως τη λήξη της βάρδιας, καθώς η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζομένους να συμμετέχουν στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Την ίδια ώρα σε γενικές συνελεύσεις προχωρούν από οι φοιτητικοί σύλλογοι των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Νωρίτερα σήμερα, αεροβόλο πιστόλι βρέθηκε σε παρτέρι στην Πανεπιστημίου, ύστερα από σχετική καταγγελία της περιφρούρησης της πορείας.

Φοιτητής βρήκε το όπλο τυλιγμένο σε εφημερίδα, ειδοποίησε την αστυνομία, άνδρες της οποίας το παρέλαβαν. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, πρόκειται για πλαστικό αεροβόλο, που εκτοξεύει αμπούλες. Είναι, όμως, μη λειτουργικό, καθώς του λείπουν εξαρτήματα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.