ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακαρπες οι έρευνες για την απαγωγή του Π.Παναγόπουλου

10:46 - 13 Ιαν 2009 | Πολιτική
Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες της αστυνομίας για την απαγωγή του εφοπλιστή Περ.Παναγόπουλου. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας εκτιμούν ότι πρόκειται για ενέργεια του κοινού ποινικού δικαίου με κίνητρο πιθανότατα τα λύτρα.

Επισήμως δεν έχουν ζητηθεί λύτρα, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου οι απαγωγείς ανέφεραν στον οδηγό του εφοπλιστή ότι ζητούν λύτρα ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Τόσο η αστυνομία, όσο και η οικογένεια του απηύθυναν έκκληση στους δράστες, καθώς η κατάσταση της υγείας του κ. Παναγόπουλου είναι επιβαρυμένη και πρέπει να παίρνει συγκεκριμένα φάρμακα καθημερινά.

Εν τω μεταξύ, ανησυχία επικρατεί στον επιχειρηματικό κόσμο για τα αλλεπάλληλα κρούσματα απαγωγών.

Απαγωγή καρδιολόγου

Στις 5 Δεκεμβρίου άγνωστοι απήγαγαν μέσα από το σπίτι του στη Βάρη γνωστό καρδιολόγο. Μέχρι στιγμής οι έρευνες της Αστυνομίας δεν έχουν φέρει αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον εντοπισμό των δραστών και του απαχθέντος, ενώ ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί και τα κίνητρα της απαγωγής. Οι αστυνομικοί φοβούνται τα χειρότερα για τον καρδιολόγο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, τα γεγονότα εξελίχθηκαν ως εξής: Περί τις 10 τη νύχτα η σύζυγος του καρδιολόγου επέστρεψε στο σπίτι της, όπου βρισκόταν ο πατέρας της για να προσέχει τα δυο παιδιά της οικογένειας. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι, ακινητοποίησαν τη γυναίκα και τα δυο παιδιά και ο ένας ζητούσε επίμονα χρήματα από τη γυναίκα. Φορούσαν γάντια, ενώ είχαν ακόμα και τα παπούτσια τους καλυμμένα για να μην αφήσουν ίχνη.

Η γυναίκα τούς έδωσε 1.800 ευρώ, αλλά εκείνοι την έδεσαν, όπως επίσης και τα παιδιά, και τους κλείδωσαν στην τουαλέτα. Ύστερα, περίμεναν ως τις 23.15, οπότε έφτασε ο γιατρός και μόλις μπήκε στο σπίτι, τον ακινητοποίησαν. Θεωρείται βέβαιο ότι οι δράστες παρέμειναν στο σπίτι περίπου τρεις ώρες συνολικά, φορτώνοντας πράγματα σε όχημα. Γύρω στη 1 μετά τα μεσάνυχτα έφυγαν, παίρνοντας μαζί τους τον γιατρό και τα δύο αυτοκίνητα της οικογένειας.

Απαγωγή Μυλωνά

Θύμα απαγωγής έπεσε στις 6 Ιουνίου 2008 ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Γιώργος Μυλωνάς. Οι δράστες ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος ο Μυλωνάς σε μικρή απόσταση από το σπίτι του και αφού επιβιβάστηκαν και οι ίδιοι σε αυτό, τον υποχρέωσαν να κατευθυνθεί ανατολικά. Η 13ήμερη περιπέτεια του προέδρου του ΣΒΒΕ έληξε στις 26 Ιουνίου με την καταβολή 12 εκατ. ευρώ στους απαγωγείς.

Δύο μήνες μετά, στις 20 Αυγούστου, ο διαβόητος δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της απαγωγής του προέδρου του κ. Μυλωνά. Ο Παλαιοκώστας συνελήφθη σε σπίτι στην περιοχή Σουρωτής Θεσσαλονίκης, μαζί με έναν ακόμη συνεργό του. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο απαχθείς φέρεται να είχε καταθέσει πως κατά τη διάρκεια της ομηρίας του άκουγε συνεχώς ήχους αεροπλάνων (η Σουρωτή βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης).

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.